Šodien Dikļu pils kompleksā durvis ver jauna izstāžu un koncertzāle

Jau septembra beigās, Dikļu pils kompleksa senajā, lielajā klētī, kas ir vecāka par pašu 19.g.s beigās būvēto Dikļu pili, pēc renovācijas tiks vērtas durvis jaunai izstāžu un koncertzālei. Klēts pārtapusi par mājīgu vietu, kuras zālē ērti izvietosies līdz pat 300 skatītāju un viesu.

Kā pirmā, jaunajā kompleksa ēkā tiks atklāta latviešu mākslinieku izstāde ar Jura Jurjāna, Ievas Iltneres, Aivara Vilipsōna, Laimas Eglītes, Helēnas, Annas un Ivara Heinrihsonu un citu autoru darbiem.

Klētī mājvietu radusi arī plaša, moderni aprīkota virtuve banketu un citu svinību cienasta gatavošanai, un ikviens interesents tiek aicināts piedalīties jaunatvērtajā radošajā Pavārmākslas studijā, Dikļu pils restorāna šefpavāra Valtera Zirdziņa vadībā.

Ēkas otrajā stāvā atvērtas 13 mājīgas viesu istabas ar senajai klētij vien raksturīgu auru. Savukārt maltīte vislabāk garšos klēts verandā, kura atbilstoši sezonai pārtop par vasaras kafejnīcu vai ziemas dārzu. Apmeklētāju ērtībai pie klēts iekārtots jauns, plašs auto stāvlaukums.

Gandarījumu par paveikto pauž kompleksa direktore Ineta Litte:

„Prieks par veikumu, kas tapis vairāku gadu darba rezultātā. Dikļu pagasts savulaik bijis viens no vadošajiem Latvijas kultūras laukā, proti, tieši Dikļu pagastā notika pirmie Latvijas Dziesmu svētki, kad no tuvākām un tālākām vietām sabrauca dziesmu mīļotāji. Pienācis laiks atkal braukt uz Dikļiem, šoreiz lai baudītu mūziku, mākslu un varbūt arī glāzi laba vīna, mājīgā un izsmalcinātā vidē.”

Dikļu pils atrodas Valmieras rajonā, celta 1896.gadā. Pēc restaurācijas, saglabājot kultūras pieminekļa statusu, 2003. gadā pilī izveidota viesnīca, restorāns, telpas banketiem un semināriem, moderns atpūtas komplekss, kā arī SPA centrs. 2005. gadā Dikļu pils ieguva VRC sertifikātu par atbilstību standartam četrzvaigžņu klasifikācijas kategorijā. Dikļu pils lielākā vērtība – izsmalcināts autentisks interjers un augsta pakalpojumu kvalitāte.

Atjaunotās klēts ēkas atklāšanas pasākums un izstādes atklāšanas preses konference notiks 26. septembrī, plkst. 13.00, Dikļu pils kompleksa klēts telpās. Pieejams autotransports no Rīgas. Pieteikties autotransportam pie Maijas Tālbergas pa tel. 29494794

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51338196sec.