Līdz - 22° grādiem ar dīzeli var braukt bez problēmām

Latvijas ziema arī spēj parādīt sals “zobiņus”. Pirms daudziem gadiem aukstās ziemas naktis automašīnu saimniekiem ar dīzeļmotoru bija liels ienaidnieks, jo rītos uz darbu bija jādodas bez auto. Dīzeļdegviela pie temperatūras zem nulles grādiem kļūst biezāka un sarec. Tā aizsprosto degvielas filtrus un cauruļvadus, tomēr mūsdienu degvielas stacijās pārdot speciālu ziemas dīzeļdegvielu. Katru gadu no oktobra vai novembra mēneša degvielas stacijās tiek pārdota dīzeļdegviela ar speciālu piemaisījumu, kas ļauj dīzeļdegvielai saglabāt savas īpašības līdz - 22° grādiem. Tāpēc vasarā bākās pildītais dīzelis pirms ziemas būtu jāizlieto pilnībā un jāpiepilda jaunais ziemas dīzelis.

Gadījumā, ja āra temperatūrā ir zemāka par - 22° grādiem un automašīna būs nakšņojusi ārpus garāžas, tad motoru iedarbināt būs gandrīz neiespējami. Šādos gadījumos ir jāgaida siltāks laiks, vai automašīna ir jānovieto apsildāmā telpā.

Agrākajos laikos šoferi pielēja dīzeļdegvielai mazliet benzīnu vai petroleju un dīzeļmotoru izdevās iedarbināt, taču mūsdienu modernie dīzeļmotoru uz šādām „piedevām“ reaģē ļoti negatīvi. Sliktākajos gadījumos šāds maisījums var sabojāt dīzeļdegvielas augstspiediena pumpi, kura remonts var izmaksāt vairākus tūkstošus latu. Vēl sliktāk, ja kāds mēģina sasildīt motoru kā vecās labās krievu filmās – ar atklātu liesmu. Šis variants ir ļoti bīstams un var draudēt ar sprādzienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Riga Islande Hotel
,


SIXT Latvija
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.7449379sec.