Alūksnē notiks 8. Alūksnes rajona grāmatu svētki

Grāmatu svētku atklāšana ar Alūksnes rajona jauno talantu piedalīšanos notiks 13.martā pulksten 11 administratīvās ēkas foajē, Dārza ielā 11, Alūksnē.

Grāmatu svētku rīkotāji piedāvā plašu programmu kā pieaugušajiem, tā bērniem un jauniešiem. Pulksten 11.30 pieaugušie administratīvās ēkas lielajā zālē tiek aicināti uz publisko diskusiju par tēmu „Sociālā aizsardzība – ES dalībvalstu pieredze”. Pulksten 14 turpat notiks Alūksnes rajona jauno literātu un mūziķu koncerts „Tauriņš lidojumā”.

Alūksnes bērnu un jauniešu centrā Pils ielā 74 pulksten 14 sāksies saruna ar izdevniecības „Lauku Avīze” pielikuma „Tējas Avīze” autori, žurnālisti Valdu Madelāni.

Visā grāmatu svētku laikā administratīvās ēkas foajē notiks grāmatu komercizstāde. Pircēji piedalīsies jaunāko grāmatu izlozē, kas notiks pulksten 15 administratīvās ēkas lielajā zālē.

Bērniem un jauniešiem grāmatu svētkos arī plašs aktivitāšu piedāvājums. Pulksten 11 Alūksnes pilsētas bibliotēkā, Lielā Ezera ielā 24, Alūksnē, tiks atklāta izstāde „Aleksandra Pelēča dzeja Alūksnes mākslas skolas bērnu zīmējumos”.

Pulksten 12 Alūksnes pilsētas bibliotēkā sadarbībā ar Latvijas bibliotēku atbalsta biedrību un izdevniecību „Nordik” sāksies erudīcijas konkurss 10. – 12. klašu skolēniem „NBS – 90”. Šajā laikā bibliotēkā notiks arī rakstnieces Ingunas Baueres saruna ar 7.- 9. klašu skolēniem par tēmu „Jaunais cilvēks un pasaule”.

Alūksnes vidusskolā Kanaviņu ielā 14, Alūksnē, pulksten 12 notiks folkloras stunda 1. – 4. klašu skolēniem „Latvijā atgriežas putni” kopā ar folkloristiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādē „Sprīdītis” Raiņa bulvārī 5, Alūksnē, pulksten 12 sāksies „Ceļojums pasaku valstībā jeb pasaku darbnīca bērniem” kopā ar izdevniecību „Zvaigzne ABC”.

Pulksten 13 Alūksnes pilsētas bibliotēkā Eiropas Savienības informācijas punkts piedāvā erudīcijas spēli „40 minūtēs apkārt Eiropai”.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā Glika ielā 10, Alūksnē, pulksten 13.20 notiks tikšanās ar Eiroparlamenta deputātu Rihardu Pīku un Latvijas Universitātes fonda direktori Lailu Kundziņu par tēmu „Jauniešu izglītības iespējas Latvijā un pasaulē”.

Grāmatu svētkus aicina apmeklēt Alūksnes rajona padome, Alūksnes pilsētas bibliotēka un Lauku bibliotēku atbalsta biedrība. Akcija "Atbalsts lauku bibliotēkām" sākās 2002. gadā Alūksnes rajona Alsviķos kā žurnālistes un rakstnieces Birutas Eglītes iniciatīva, aicinot politiskās partijas un izdevējus dāvināt grāmatas bibliotēkām.

 

PROGRAMMA

Grāmatu komercizstāde

Piedalās izdevniecības “Lauku Avīze”, “Zvaigzne ABC”, “Jumava”, “J.L.V.”, “Nordik”, “Tapals”, “Avots”

Pircēji piedalās jaunāko grāmatu izlozē „Veiksmīgais pircējs”!

Administratīvās ēkas foajē Dārza ielā 11

Grāmatu svētku atklāšana. Piedalās Alūksnes rajona jaunie talanti.

Administratīvās ēkas foajē Dārza ielā 11

Pieaugušajiem

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un „Latvijas Avīzes” publiskā diskusija „Sociālā aizsardzība- - ES dalībvalstu pieredze kopā ar Labklājības ministru, 9.Saeimas deputāti Vairu Paegli (TP), pārstāvjiem no Sabiedrība Citai Politikai un Jaunie Demokrāti

Administratīvās ēkas Lielā zāle Dārza ielā 11

Alūksnes rajona jauno literātu un mūziķu koncerts „Tauriņš lidojumā”

Administratīvās ēkas Lielā zāle Dārza ielā 11

Saruna ar „Lauku Avīzes” pielikuma „Tējas Avīze” autori - žurnālisti Valdu Madelāni

„Aptieka un skaistums- tējas krūzē”

(Ārstnieciskās tējas no Malienas pagasta z.s. „Ziemeļi”)

Alūksnes bērnu un jauniešu centrs, Pils ielā 74

Grāmatu svētku noslēgums. Jaunāko grāmatu izloze „Veiksmīgais pircējs”

Administratīvās ēkas Lielā zāle Dārza ielā 11

Lasīšanas svētki bērniem un jauniešiem

Sadarbībā ar LBAB un izdevniecību „Nordik” erudīcijas konkurss 10.-12.klašu skolēniem „NBS- 90

Alūksnes pils.bibliotēkā, Lielā Ezera iela 24

Tikšanās un saruna ar Eiroparlamenta deputātu Rihardu Pīku un LU fonda direktori Lailu Kundziņu par tēmu „Jauniešu izglītības iespējas Latvijā un Eiropā”

E.Glika Alūksnes valsts ģimnāzija, Glika ielā 10

Rakstnieces Ingunas Baueres („Lauku Avīze”) saruna ar

7.-9.klašu skolēniem par tēmu

„Jaunais cilvēks un pasaule”

Alūksnes pils.bibliotēkā, Lielā Ezera iela 24

ES informācijas punkts piedāvā erudīcijas spēli

„40 minūtēs apkārt Eiropai”

Alūksnes pils.bibliotēkā, Lielā Ezera iela 24

Folkloras stunda 1.-4. klašu skolēniem

„Latvijā atgriežas putni ‘’ kopā ar folkloristiem Vidvudu un Ivetu Medeņiem, kas aicinās ar latviešu tradicionālajām rotaļām, dziesmām un mīklām saukt tos mājās

Alūksnes vidusskola, Kanaviņu ielā 14

„Ceļojums pasaku valstībā jeb pasaku darbnīca bērniem” kopā ar izdevniecību „Zvaigzne ABC”

PII „Sprīdītis”, Raiņa bulvāris 5

Izstāde „Aleksandra Pelēča dzeja Alūksnes mākslas skolas bērnu zīmējumos”

Alūksnes pils.bibliotēkā, Lielā Ezera iela 24

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Mobilais telefons, Latvijas Bērnu fonds, Jelgavas tipogrāfija, Latvijas Rakstnieku savienība, Zaļo un Zemnieku savienība, Sabiedrība Citai Politikai, Tautas partija, Jānis Rīderers, Rihards Pīks, Anta Rugāte, Pāvils Vasariņš, Latvijas Ebreju biedrība „Šamir”, Alūksnes rajona padome, Alūksnes pilsētas dome

Informatīvie atbalstītāji: laikraksti “Alūksnes Ziņas”, “Malienas Ziņas”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25829816sec.