Ģimenes automobilis ceļojumā ir savādāks nekā ikdienā

Ģimenes automobilis atvaļinājuma laikā var kļūt daudz smagāks un grūtāk vadāms nekā ikdienā ir pierasts braukt. Pirms auto ceļojuma pie automašīnas sastājas vesela rinda dažādu mantu, kas tiek lādētas bagāžnieka telpā. Bērni vēlas savas spēļu mantas, vecāki pako grila piederumus un koferus, tāpēc auto ar ceļojuma mantām bieži vien nosacīti pārvēršas par kravas automašīnu. Daudzi auto ceļotāji izmanto jumta bagāžnieku, jo tas piedāvā papildus telpu mantām. Daudzi auto ceļojuma eksperti iesaka izmantot tikai tos jumta bagāžniekus, kas ir apzīmogoti ar drošības GS zīmi. Jaunie jumta bagāžnieki ir apgādāti ar centrālo pults atslēgu, kas ļauj ērti kontrolēt bagāžnieka slēdžu darbību.

Liela vērība ir jāvelta jumta bagāžnieka piestiprināšanai, lai montējamās vietas būtu tīras un drošas. Stingri ir jāievēro, lai jumta bagāžnieka mantu kopējais svars ar bagāžnieka konstrukciju nepārsniegtu pieļaujamo normu. Ceļojuma laikā katrā pauzes laikā ir jāpārbauda jumta bagāžnieka stiprinājums. Eksperti iesaka jumta bagāžnieka priekšgalā ievietot guļammaisu, lai pilna bremzējuma laikā vai avārijas gadījumā bagāžniekā esošās mantas nesabojātu jumta bagāžnieku vai citas lietas.

Autovadītājam ir jāuzmanās, ka automašīna ar jumta bagāžnieku ir mazliet savādāka ceļu manevros, jo smaguma punkts ir augstāks. Arī stipra sānvēja vai strauja līkuma gadījumā automašīna vairāk sasveras. Bremzēšanas ceļš kļūst garāks, tāpēc pirms ceļojuma tiek ieteikts autovadītājam ‘’izmēģināt’’ braukšanas un vadīšanas izmaiņas bez pasažieriem. Pievērsiet uzmanību video, kurš uzskatāmi parāda pērtiķu izdarības ar jumta bagāžnieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.86312819sec.