Eiropas bākas pamazām pārtop par viesnīcām

Vēsturiski bākas spēlēja ļoti svarīgu lomu jūrasbraucēju dzīvē, palīdzot nokļūt krastā. Tagad to laiks ir tā teikt „aizgājis”, un jau kopš 1990.gadiem tās ir izkonkurējusi automātiskie raidītāji. Bākas ir zaudējušas savu aktualitāti, daļa no tām pārgājusi uz automātisko režīmu, bet citas tika nojauktas vai pamestas. Patlaban bākas piedzīvo savu atdzimšanu, taču pavisam jaunā kvalitātē, proti, kā naktsmītnes tūristiem, kuri vēlas izbaudīt netraucētu atpūtu.

Bāka – tā ir lieliska izvēle atpūtai pie jūras. Visbiežāk telpas tiek piedāvātas bākas skatu kotedžā, kur var gan atpūsties vienatnē, gan kopā ar ģimeni.

Piemēram, Haugegla bāka, kas atrodas netālu no Smola (norvēģu Smola salā) piedāvā atpūtu pašā bākā, kur var apmesties vienlaicīgi 10 personas, un pat ir numurs jaunlaulātajiem.

Dažās bākās var dzīvot pilnīgā vienatnē. Piemēram, Porer bākā (Horvātijā), kas ir uzcelta 1833.gadā un atrodas Istrijas dienvidrietumu piekrastē. Bāka ir uz salas, kura ir 80 metrus gara un 2,5 kilometrus no sauszemes (līdzās Premantura). Visu salu var apiet vienas minūtes laikā. Līdz salai viesus nogādā bākas uzraugs. Par papildus samaksu tūristi var doties ekskursijā uz cietzemi vai kopā ar vietējiem zvejniekiem zvejā.

Turpretī bākai, kas atrodas pie Corsewall, Skotijas pilsētas Kirkcolm ziemeļos, piemīt 1815.gada šarms un romantika. Bākā atrodas grezns restorāns, kuru var apmeklēt ne tikai bākas iemītnieki, bet arī tūristi, kuri brauc garām. Cenas ir sākot no 83 eiro vienai personai par nakti līdz 463 eiro par trīs naktīm vasaras sezonā, atkarībā no izvēlētā apartamenta un nedēļas dienas. Bāka piedāvā arī īpašu numuriņu jaunlaulātajiem, bez tam var sarīkot arī laulību ceremoniju.

Somijā, Igaunijā, Zviedrijā, Horvātijā, Francijā, Lielbritānijā, Īrijā – bāku daudzums ar katru gadu aizvien vairāk pāriet tūristu rīcībā, kā arī atpūtnieku vēlēšanās pavadīt savas brīvdienas bākās palielinās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Dome Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50110602sec.