Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Welt.de
Itālijas virtuves raksturīgākais produkts ir pasta, makaroni visdažādākajās formās un krāsās. Tos gan jau sen vairs neražo tikai ar rokām, bet vēl tagad Itālijā vietām iespējams iegādāties rokām gatavotu pastu.
Cits raksturīgs produkts ir Parmas šķiņķis. Katrā labā itāļu restorānā atrodas liela, sarkana griežamā mašīna, kas paredzēta šķiņķa griešanai īpaši plānās sloksnēs. Tā tiek darbināta ar rokām, jo tā naži griežas lēnāk nekā elektriskā mašīnā un gaļa netiek sasildīta, jo tas varētu sabojāt garšu.
Cukīni, baklažāni, artišoki olīveļļā - tā tiek sagatavoti antipasti, lielākoties auksti servētas uzkodas. Daudzos itāļu restorānos ir vitrīnas, kur izstāda antipasti, lai klienti varētu tos aplūkot un izvēlēties.
Itāļu virtuve nav iedomājama bez tomātiem. Tos izmanto gan mērču, gan zupu, gan salātu, gan picu pagatavošanai.
Katrā Itālijas reģionā tiek ražots vīns un šī valsts pieder pie Eiropas Savienības svarīgākajiem vīna ražotājiem. Itāļu maltīte nav pilnīga bez laba sarkanvīna.
Ēdienreizes noslēgumu pilnīgu padara tiramisu, deserts, kas sastāv no mascarpone siera, biskvītiem, aukstas espresso kafijas un mazliet amaretto liķiera.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.