Svarīgākās austrumu virtuves sastāvdaļas gatavošanai mājās - TOP 10

Āzijas virtuves gardumi mūsdienās ir pieejami it visur pasaulē - vismaz lielpilsētās pieejami gan ķīniešu, gan japāņu, gan indiešu restorānu un vēl daudzi citi. Suši ir kļuvis par iemīļotu maltīti ne tikai restorānos, jo to gatavot mēģina arī mājas apstākļos. Kāpēc tad nemēģināt pagatavot arī ko citu?


Protams, ka austrumu virtuve ir tikpat dažāda kā eiropiešu virtuve, tāpēc nav iespējams noteikt universālas sastāvdaļas, kas ietilpst katras Āzijas valsts virtuvē. Svarīgākais austrumu virtuvē ir pareizās sastāvdaļas un piederumi. No virtuves rīkiem ieteicama wok panna, bet bez pārējā var iztikt.

 
Svarīgākās sastāvdaļas, lai mājās pagatavotu austrumu ēdienus, iekļautas šajā sarakstā. (Izņemot dārzeņus, te iekļautas tikai tās sastāvdaļas, ko var uzglabāt ilgāku laiku.)

 
1. Rīsi - reti kura maltīte austrumos ir bez rīsiem. Tos gan lielākoties izmanto kā piedevu asajiem ēdieniem, nevis kā sastāvdaļu.

 
2. Nūdeles - nūdeļu veidu un formu Āzijā ir ļoti daudz. Sākumam noderēs olu nūdeles, bet der pazīt arī mie nūdeles no Ķīnas, kā arī gandrīz caurspīdīgās stikla nūdeles.

 
3. Sojas mērce - tā ir neatņemama austrumu virtuves sastāvdaļa un pieejama dažādos veidos - gaiša un tumša, sāļa un salda, asa un maiga.

 
4. Iesācējiem zivju mērces aromāts var likties diezgan netīkams, tomēr tā ir lieliska garšviela, kas izcili papildina dažādus ēdienus. Tā ir viena no senākajām mērcēm vispār un to lielākoties izmanto Vjetnamā un Taizemē.

 
5. Eļļas un tauki nepieciešami, lai varētu cept un fritēt produktus augstā temperatūrā.

 
6. Garšaugu un garšvielu saraksts patiesībā pats par sevi varētu būt bezgala garš. Garšvielu skapītī noteikti jābūt krustnagliņām, anīsam, muskatriekstam, ķiplokiem, sinepju graudiņiem, čili, kuminam, kurkumai, koriandram, karijam, ingveram, vasabi...

 
7. Kokosriekstu piens bundžiņās patiesībā nav šķidrums, kas atrodas kokosriekstos, bet gan ar ūdeni samaisīts kokosriekstu mīkstums. Tas piešķir ēdienam eksotisku garšu un smaržu un ir īpaši iecienīts Dienvidaustrumāzijas un Indijas virtuvēs. Pirms lietošanas bundžiņa jāsakrata!

 
8. Karija pasta ir ideāls līdzeklis, kā ātri pagatavot taizemiešu maltīti. Pietiek apcept zivi vai gaļu karstā eļļā, pievienot mazliet malta ingvera, ķiplokus, kokosriekstu pienu, pievienot sēnes vai dārzeņus, mazliet karija pastas - gatavs. Un garšo izcili.

 
9. Rīsu vīns un rīsu etiķis lieliski noder, gatavojot japāņu ēdienus.

 
10. Dārzeņi ir austrumu virtuves galvenā sastāvdaļa - baklažāni, zaļās pupiņas, brokoļi, puķkāposti, paprika, burkāni, kartupeļi un ļoti daudzi citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Subates Ezermalas parks TAKA
Subates Ezermalas parks ir vasaras sezonas iecienītākais subatiešu un viesu objekts. | Skatīt vairāk
Ātrākais veids kā tikt ziņu jaunumos! TurismaBizness.lv
Tikai 24 stundu laikā par 130 eiro + PVN ir iespējams nokļūt tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv un BalticTravelnews.com ziņu lentā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2025 - 30.06.2025 Summer body, ja ir LuLū piciņa! Pica Lulū
Cepam gardas un sātīgas picas! Un nogādāsim tur, kur tev vajadzēs! Pasūti! | Skatīt vairāk
Silts ēdiens, auksts dzēriens un skats! Burzma
Garšu un notikumu telpa Burzma-ēdienu halle Rīgā ar terasi. Brokastis, pusdienu piedāvājums, kafija, dzērieni, vakariņas baudīšanai restorānā vai . | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.43861222sec.