Gueja parkā Barselonā apskatei atklāts Vārtu sarga nams

Lai gan Gueja parks Barselonā pats par sevi ir ļoti interesants objekts, tagad tas apmeklētājiem piedāvās vēl vienu jaunu iespēju. Runa ir par t.s. “Vārtu sarga” māju jeb “Apsarga namiņu” (Casa del Guarda), kas atrodas labajā puse no centrālās ieejas parkā un tagad ir pieejams apskatei pēc rekonstrukcijas.

Ēka tika uzcelta laikā no 1901. gada līdz 1903. gadam un bija paredzēta kā vieta, kur mitināties parka sargam un viņa ģimenei. Tagad tajā izvietota ekspozīcija, kas vēsta par attiecībām starp grāfu Eusebi Gueju, viņa māti Fransisku Basigalupi un slaveno arhitektu Antonio Gaudi. “Apsarga namiņš” pārtapis par vietu izstādei „Guejs, Gaudi, Barselona un ideālās pilsētas tēls” (Güell, Gaudí y Barcelona, la expresión de un ideal urbano). Izstādi veido trīs tematiskas sadaļas, un katra no tām aizņem savu “Apsarga namiņa” stāvu. Gueja parks atrodas Barselonas augstākajā daļā. Tā idejas tēvs, grafs Eusebi Guejs, bija iecerējis parku veidot kā zaļumos slīgstošu apdzīvojamu zonu angļu stilā. Parku laika posmā no 1900. gada līdz 1914. gadam no dārziem un dzīvojamajām zonām izveidoja Antonio Gaudi. Grāfs Eusebi Guejs bija pazīstams uzņēmējs, mecenāts un politiķis, kura vārds plaši izskanēja tieši saistībā ar Antonio Gaudi mākslinieciskajām iecerēm un to realizāciju.

Gueja parka apmeklējums iekļauts visas Spānijas iknedēļas ekskursiju tūres: “Visa Spānija”, “Visa Vidusjūras piekraste”, “Trīs galvaspilsētas”, “Barselona-Madride ar vilcienu”. Gueja parka apmeklējums iekļauts arī vienas dienas ekskursijā pa Barselonu no Kostadoradas un Kostabravas kūrortiem.

Informācijai: speciālas cenas ekskursiju tūrēm laika no jūnija līdz septembrim aplūkojamas tūroperatora Tez Tour mājaslapā, on-line rezervēšanas sistēmā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47208405sec.