Vecpilsētā notiks Helovīns

Tradicionālais karnevāls (31.10.2010) par godu Visu Svēto dienai sāksies ar ķirbju lāpu gājienu un beigsies ar bruņinieku turnīru.

Visu Svēto dienas priekšvakars Rīgā tiek svinēts kopš 1995. gada. Piecpadsmit gadu laikā šie svētki ir kļuvuši par savdabīgu visas Vecrīgas mēroga jauniešu burziņu. Kopš 1998.gada svinēšana no klubiem, restorāniem un kafejnīcām ir pārcēlusies uz pilsētas ielām kā karnevāla gājiens. Kā jau pienākās īstam karnevālam tajā piedalās visdažādākās maskas un tērpi: goblini un princeses, vampīri un bruņinieki, velni un enģeļi.

Rīgas Helovīna īpatnība ir ikgadējais lāpu gājiens, kas sākas Bastejkalnā, un laiku pa laikam apstājas dažādās vēsturiski nozīmīgās Vecrīgas vietās, lai izspēlētu īsas improvizētas scēnas. Doma laukumā notiek neliela divkauju sērija, kurā tiek izmantoti plastmasas zobeni un citi butaforiski ieroči.

Gājiens beidzas Hanzas savienības pilsētas aizstāvja bruņinieka Rolanda pieminekļa pakājē, kura zobena smaile tradicionāli tiek uzskatīta par pilsētas centru.
Rīgas karnevāls protams nav tik masveidīgs pasākums kā karnevāls Francijas pilsētā Limožā, kurā piedalās apmēram trīsdesmit tūkstoši dalībnieku, taču cilvēki, kas tērpušies īstās bruņās un speciāli pašūtos dažādu laikmetu tērpos pievērš gan tūristu, gan pašu rīdzinieku uzmanību.

Karnevāla gājienu tradicionāli organizē interaktīvais improvizācijas teātris „Drakons” - Latvijas lielākā lomu spēļu modelēšanas entuziastu apvienība.

Gājiens sāksies plkst. 18.00 Bastejkalnā un beigsies plkst. 20.00 pie Rolanda pieminekļa Rātslaukumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66742086sec.