Daugavpils novadam ir jauns ģerbonis

Kultūras ministrijas Ģerboņu reģistrā ir reģistrēts jaunais Daugavpils novada ģerbonis, ko ar savu parakstu ir apstiprinājis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas, kuras rezultātā no kādreizējā Daugavpils rajona izveidojās divi novadi, viens no jaunizveidotā Daugavpils novada domes uzdevumiem bija izveidot novada jauno ģerboni. Tamdēļ šogad tika izsludināts Daugavpils novada ģerboņa un logo skiču konkurss.

Daugavpils novada ģerboņa un logo skiču izveides konkursa komisija, rūpīgi izvērtējot iesniegtās skices, sadarbojoties ar Heraldikas komisiju, kopā ar māksliniekiem strādāja pie ģerboņa krāsu salikumiem, proporcijām, dažādiem simboliem un niansēm, kas ir būtiskas heraldikā. Tādejādi rezultātā ir izdevies skaists un dinamisks ģerbonis. Tā autori ir mākslinieki Silva Linarte un Andris Pudāns.

Daugavpils novada ģerboņa heraldiskais apraksts ir sekojošs - sarkanā laukā trīs plīvojoši sudraba karogi ar trīsdaļīgi šķeltiem galiem, likti pāļa virzienā, uz karogiem centrā savīts sarkans krusts ar melnu punktu rindām zaros.

Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne pastāstīja, ka trīs plīvojoši sudraba karogi sarkanā laukā izceļ Daugavpils novada īpašo un nozīmīgo vietu uz Latvijas robežas, tā centienus gūt panākumus un būt redzamam. Savukārt karogu formas rastas viduslaiku vēsturē un veido līdzību ar Dinaburgas pils bruņinieku karogiem. Pār Daugavpils novadu plīvojošie trīs karogi simbolizē mūsu pagātni, tagadni un nākotni.
Jaunais ģerbonis kļūs par neatņemamu Daugavpils novada vietas tēla elementu un veicinās arī tā atpazīstamību.

Daugavpils novads ir administratīvi teritoriālās reformas gaitā izveidota pašvaldība Latgalē, kas izveidots 2009. gadā, apvienojoties 19 bijušā Daugavpils rajona pagastiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Latvija
Svētku ieskaņas koncerts SERENĀDES Tukuma TIC
Tukuma novada svētku ieskaņas koncerts tradicionāli norisinās ceturtdienas vakarā Durbes pilī- 18.jūlijā pulksten 19:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 12.07.2024 Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Daugavkrasti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98636699sec.