Ogres Vēstures un mākslas muzejā atvērta jaunā pastāvīgā ekspozīcija

Ogres Vēstures un mākslas muzejā atvērta jaunā pastāvīgā ekspozīcija Ogre - peldu un gaisa kūrorts.

Tā ir turpinājums muzeja jaunajās telpās pavasarī atvērtajai ekspozīcijai "Leģendārā Ogre", jo Ogres kā kūrorta laiks ir viena no spožākajām un leģendārākajām lappusēm pilsētas vēsturē.

Ekspozīcijā nonāksiet pa vilciena durvīm – tieši tāpat, kā Ogrē savulaik ik sezonu ieradās daudzie kūrorta apmeklētāju simti. Tālāk jāļaujas rimtai pastaigai pa Ogri laikā no 19.gadsimta beigām līdz 1940.gadam. Greznas mēbeles, latviešu klasiķu Vilhelma Purvīša, Kārļa Brencēna un Kārļa Hūna darbi, Oļģerta Giļa muzejam dāvātās unikālās pašspēlējošās klavieres Jūs gaidīs pirmajiem Ogres vasarniekiem – Baltijas vāciešiem – veltītajā ekspozīcijas sadaļā. Tad dodieties 20.gadsimta 20.30.gadu Ogrē, kurā var ielūkoties kādā no vasarnīcu mēbelētām istabiņām, uzzināt ko vairāk par Ogrē baudāmajām atpūtas un veseļošanās iespējām un nonākt pie vienas no Ogres tirgotavām, kur izvietoti tolaik veikalos nopērkamie atspirdzinājumi - Zelteris, Pīlādžu liķieris, "Laimas" un "Ķuzes" saldumi, pīpju tabaka "Ogre", L.W.Goegginger konservi, šīs pašas kompānijas ražotās karameles "Ogre".

Iegriežoties Ogres pasta vēsturei veltītajā ekspozīcijas daļā, noteikti izmantojiet unikālo iespēju uzrakstīt un nosūtīt draugiem vai tuviniekiem sveicienu no Ogres vēsturiskas pastkartes veidā.

Muzeja darba laiks kā iepriekš - otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no 10.00 - 17.00. Trešdienās: 10.00 - 18.00 (bezmaksas ieeja). Sestdienās: 11.00 - 15.00. Ieejas maksa pieaugušajiem - Ls 0,60; skolēniem, studentiem, pensionāriem - Ls 0,30. Pirmsskolas vecuma bērniem un invalīdiem - bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Salaspils novada TIC
,


Motormuzejs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61192584sec.