Foto: BalticTravelnews.com
Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com
Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Raimondu Zommeru, mūsdienu latviešu virtuves restorāna Kaļķu vārti šefpavāru, ieteikt trīs svētku laikam piemērotus dzērienus.
Raimonds Zommers: Pie mums restorānā Kaļķu vārti var nogaršot arī ekskluzīvus karstos dzērienus, kuru ideju tapšanā piedalījušies visi restorāna viesmīļi. Dzērieni nosaukts tieši viņu vārdos. Tie būs pieejami restorānā visu ziemas sezonu. Lūk, trīs receptes!
Karstais alkoholiskais dzēriens Kaspars
Sastāvdaļas: sauss baltvīns 175 g, persiku liķieris 30 g
Baltvīnu un liķieri uzkarsē un lej tējas krūzē un dekorē ar laima miziņu.
Karstais alkoholiskais dzēriens Arnis
Sastāvdaļas: sauss sarkanvīns 175 g, džins 25 g, zemeņu kokteiļu sīrups 5 g, ingvera sakne (dekorēšanai), svaiga zemene (dekorēšanai)
Visas sastāvdaļas uzkarsē, bet neuzvāra, lej tējas krūzē un dekorē ar ingvera sakni un zemeni.
Karstais alkoholiskais dzēriens Ivariņš
Sastāvdaļas: liķieris Cointreau 25 g, smiltsērkšķu sula 50 g, augļu tēja 100 g, greipfrūtu kokteiļu sīrups 5 g, greipfrūta šķēle (dekorēšanai).
Liķieri un smiltsērkšķu sulu uzkarsē, lej tējas krūzē pievieno jau sagatavotu augļu tēju un krūzes malu dekorē ar greipfrūta šķēli.
Lai labi garšo!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.