Valkas Centrālajā bibliotēkā aplūkojama izstāde Ugunskuru liesmu atblāzmā

Atceroties barikāžu laiku, Valkas novada Centrālajā bibliotēkā (Valkā, Rīgas ielā 22) no 13.01. - 27.01.2011 aplūkojama literatūras izstāde Ugunskuru liesmu atblāzmā.

Šodien aprit 20 gadu kopš Latvijas Tautas frontes organizētajām barikādēm, kurās piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji no visiem Latvijas novadiem. 1991 .gada janvārī tūkstošiem cilvēku aizsargāja Televīzijas ēku, torni Zaķusalā, pulcējās Vecrīgā. Viņu vidū bija arī simtiem ļaužu no toreizējā Valkas rajona.

Izstādē var iepazīties ar grāmatām, kas stāsta par šo dienu notikumiem:

Barikādes: Latvijas mīlestības grāmata, Barikāžu laiks. Apvērsums: 1991. gada pieraksti, Latvija, 1991. janvāris un citām.

Var aplūkot aizsardzības sistēmas shēmu, kur parādītas ugunskuru, sardzes posteņu un citu barikāžu objektu vietas. Var palasīt 1991. gada rajona laikrakstu «Mūsu Zeme», kā arī dalībnieku atmiņas vēlāko gadu laikrakstos, piemēram, vairākos turpinājumos 1998. gadā Valkā iznākušajā laikrakstā «Tava Balss» – A.Freimaņa stāstījumu «Jēkaba ielā dūmo ugunskuri: Lauku vīru atmiņas par barikāžu dienām un naktīm».

Varbūt tieši šobrīd ir ļoti svarīgi atcerēties šo Latvijai nozīmīgo laiku un stāstīt par to saviem bērniem. Aicinām ikvienu aplūkot izstādi, palasīt laikrakstu un grāmatu lappusēs par to, cik drosmīgi bijām pirms 20 gadiem.

Laipni aicināti visi interesenti! Ieeja – bezmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Ventspils TIC
,


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60355783sec.