Autors: Zane Gaile/Edīte Kolveite
Avots: BalticTravelnews.com/LiepajaTurisms.lv
Jau šīs nedēļas nogalē (19.-20.02.2011) Liepājas kafejnīcās un restorānos būs nobaudāms šīspuses īpašais ēdiens – Liepājas menciņi. Sākotnēji bija paredzēts, ka Liepājas iedzīvotājiem un viesiem pirmo reizi Liepājas menciņi tiks piedāvāti Līvas tirgū, kas notiks maija nogalē. Tomēr pilsētnieku un iebraucēju lielā interese par iespēju nobaudīt šo īpašo ēdienu kafejnīcu un restorānu vadītājiem un šefpavāriem lika mainīt plānus. Jau šīs nedēļas nogalē vairākas Liepājas ēdināšanas iestādes ir gatavas piedāvāt saviem klientiem Liepājas menciņus. Ēdiens tiks pasniegts māla podiņos ar uzrakstu, un tas būs tieši tik garšīgs un sātīgs, lai iebraucēji ilgāku laiku atcerētos to, cik labi Liepājā ne vien atpūtušies un ko skaistu redzējuši, bet arī – cik garšīgi paēduši. Savukārt liepājniekiem atkal būs viena īpaša lieta ar ko lepoties, jo Liepāja, šķiet, ir pirmā pilsēta Latvijā, kuras pavāri ir parūpējušies par to, lai liepājniekiem būtu kārtīgs paēdiens, kas dara tos stiprākus.
Liepājas menciņus varēs pasūtīt restorānos „Vecais Kapteinis”, „Pastnieka Māja”, „Libava”, „Upe” un „Barons Bumbier’s”. Bet jau pirmdien tos varēs nobaudīt arī restorānā „Olive”. Maksa par Liepājas menciņiem restorānos būs 3 – 4 lati.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.