Kolumbijas iezemieši nostājas pret tūristiem

Nazareth – vietējo iezemiešu ciems kolumbiešu Amazonē, ir aizliedzis tūristiem iebraukt viņu teritorijā. Šī ir viena no neskartajām pasaules vietām, kur līdz šīm iedzīvotāji dzīvo pēc senajām tradīcijām, pielāgojoties džungļu dzīvei. Šeit mīt arī liels skaits dzīvnieku, kas padara šo reģionu pievilcīgu tūristiem.

Kolumbiešu Amazones provinces tūrisma biroja dati liecina, ka 2010.gadā tūristu skaits, kas apmeklēja šo reģionu, ir par 5 reizēm lielāks, nekā tas ir bijis iepriekš. Vien Nazareth ciemu apmeklēja 35 tūkstoši tūristu. Tūristi visbiežāk izvēlējas pērtiķu vērošanu, peldēšanos ar rozā delfīniem un piranju makšķerēšanu.

Nazareth mītošie tikuna indiāņi ir nolēmuši, ka sākot ar 2011.gadu tūristi netiks ielaisti aizsargājamās vietās, kā arī tūristus sagaidīs broņotas iezemiešu grupas.

Tiem nedaudziem tūristim, kuriem būs iespēja tikties ar 800 Nazareth ciema iedzīvotājiem, būs iepriekš jāreģistrējas kolumbiešu policijā un jāiegūst apmeklējuma atļauja.

Nazareth ciems atrodas 20 minūšu brauciena attālumā no Letisijas pilsētas. Neskatoties uz ciema popularitāti tūristu vidū, tas nesaņem nekādus ienākumus no tūrisma. Kā atzīst ciema iedzīvotāji, tad tie nedaudzie pirkumi, ko tūristi veic pašā ciemā, nes indiāņiem vien nieka naudu, kuru nevar salīdzināt ar to, ko saņem tūrisma aģentūras, kuras rīko šos braucienus.

Tāpat indiāņiem nepatīk viesu ziņkāre. Pēc viņu atzinuma, tūristi pat neprasa, bet pavēl atklāt visus viņu medicīnas noslēpumus. Bez tam iezemiešus kaitina nepārtrauktā fotografēšana, kuras dēļ tūristi bez ceremonijām iet pat svešās mājās bez uzaicinājuma. Un visbeidzot, tūristi aiz sevis atstāj atkritumus, tai skaitā lielu daudzumu plastikāta iepakojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60520887sec.