Līgatne aicina skolniekus vākt makulatūru, iepazīt dabu un izzināt vēsturi

Šopavasar Līgatnes tūrisma informācijas centrs kopā ar Līgatnes papīrfabriku, Līgatnes dabas takām un Līgatnes padomju slepeno bunkuru aicina skolniekus piedalīties mācību dienā ārpus ierastajām klases telpām.

Tā kā Līgatne ir pilsēta ar senām papīrražošanas tradīcijām un šobrīd Līgatnes papīrfabrika ražo tikai videi draudzīgu papīru no pārstrādātas makulatūras, skolnieku grupām, iebraucot Līgatnē, jāņem līdzi „Līgatnes vīza”- savāktā makulatūra.

Līgatnes papīrfabrikā, kur notiks vides mācības stunda, skolniekiem būs iespēja savām acīm redzēt, kā viņu savāktā makulatūra pārtop jaunā papīrā. Tāpat skolnieki uzzinās, cik kokus var paglābt no nociršanas un cik daudz elektrības ietaupīt, savācot vienu tonnu makulatūras un nododot to pārstrādei Līgatnes papīrfabrikā.

Dabas mācības stundu skolnieki pavadīs Līgatnes dabas takās, kur zinoša vides gida pavadībā iepazīs Latvijas savvaļas dzīvniekus, apmeklēs izglītojošu izstādi par Latvijas mitrājiem un izstaigās jauno „Sajūtu taku”.

Līgatnes padomju slepenajā bunkurā skolniekiem būs iespēja iejusties mūsu nesenās vēstures atmosfērā, iemācīties uzvilkt gāzmasku, uzzināt, kas bija Aukstais karš un kāpēc Līgatnē deviņus metrus dziļajā pazemē tika uzbūvēts slepenais bunkurs.

Ar šo piedāvājumu mēs vēlētos aicināt skolniekus būt dabas draugiem, kas pazīst un rūpējas par apkārtējo vidi, kā arī ar izpratni un interesi vērtē Latvijas vēstures mantojumu.

Pieteikties mācību dienai iespējams Līgatnes tūrisma informācijas centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63969207sec.