Novadu dienas Rīgā būs veltītas Kurzemei

2011. gada 12. jūnijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks jau trešā "Novadu diena Rīgā". Tā būs veltīta Kurzemei un tematiski iecerēta kā Jāņu ielīgošana.

No plkst. 12:00 līdz 17:00 muzejā skanēs pavasara laika un Jāņu melodijas, tiks siets Jāņu siers, ko turpat Jāņu mātes un tēva pagalmā (Kurzemes sētā) varēs nogaršot. Pasākuma apmeklētāji varēs mācīties pīt ziedu vainagus, iepazīties ar īpašajām Kurzemes Jāņu zālēm un iemācīties kādu jaunu Jāņu melodiju.

Pasākumā piedalīsies 25 izcilākās Kurzemes folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi, aicinot rīdziniekus priekšnesumos klātienē baudīt Lejaskurzemes krāšņo daudzbalsību, suitu raksturīgo vilkšanu un apdziedāšanu, Ventiņu sulīgo izrunu un Ziemeļkurzemes lībisko pašcieņas pilno atturīgumu.

Kurzemes dienas apmeklētāji varēs aplūkot gan Alsungas sievu austos brunčus, gan noklausīties Ventiņu labāko stāstnieku stāstītos atgadījumus iz dzīves. Aizputes tradīciju centrs "Serde" uz Rīgu vedīs savas zāļu tējas un receptes, savukārt, rucavnieces lielīsies ar saviem košajiem cimdu rakstiem.

Sklandu rauši, lielie Rucavas maizes krāsnīs ceptie rupjmaizes kukuļi un citi kurzemnieku gardumi priecēs gan degustētājus, gan pircējus.

Nākamā "Novadu diena Rīgā" – 24. jūlijā – būs veltīta Zemgalei un Augšzemei.

"Novadu dienas Rīgā" rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03394794sec.