Triatel xRace uzstāda jaunus rekordus Cēsīs

Pagājušās nedēļas nogalē, 9. jūlijā, Cēsīs, vienā no vecākajām un latviskākajām pilsētām, noslēdzās trešais Triatel xRace piedzīvojumu sacensību posms. Kā jau ierasts, sacensībās piedalījās gandrīz pustūkstotis dabas, sporta un piedzīvojumu mīļotāju, lai aktīvi pavadītu nedēļas nogali un noskaidrotu sacensību posma stiprāko, ātrāko un atraktīvāko komandu. „Ebike” komanda ir Cēsu posma uzvarētājs un Triatel xRace piedzīvojumu sacensības distances paveikšanas ātruma jaunā rekorda īpašniece – tikai 4 stundas un 48 minūtes.

Sporta klases uzvarētājs ar ātrāko distances laiku 4h48min un 1.vietas ieguvēja ir vīriešu grupas komanda „Ebike” Andra Ansaberga, Jāņa Ansaberga un Kristapa Jaundzema sastāvā. Viņi Cēsu posmā apsteidza divu iepriekšējo posmu uzvarētājus „Isostar Adventure Racing Team”  Daces Traniņas, Guntara Mankusa un Raimonda Lapiņa sastāvā, kuri Cēsu posmā ieguva godpilno 3. vietu.  Savukārt 2. vietu izcīnīja „EthicSport.lv” - Uģis Voiceščuks, Toms Veits, Jānis Krūmiņš. 

Spriedze arvien pieaug, jo kopvērtējuma, pēc kura tiek noteikts seriāla uzvarētājs, punktu skaits starp patreizējo līderi „Isostar Adventure Racing Team” un Cēsu posma uzvarētāju „Ebike” ir tikai 4 punkti (attiecīgi 2861 punkts un 2857punkti). Arī tautas klasē ir jaunie vārdi uz pjedestāla: uzvarētāji ar ātrāko distances laiku 3h40min ir jauktās grupas komanda  "Lejas Mindaugi” Mārtiņa Godiņa, Ievas Godiņas un Jāņa Olengoviča sastāvā, atstājot šajā posmā patreizējos kopvērtējuma līderus DDB komandu (Ulrika Rupā, Toms Lembergs, Māris Gagainis) tikai 5. vietā.

Savukārt Cēsu posma Biznesa klasē šoreiz visātrāk distanci veica xRace ģenerālsponsora „Triatel” komanda Sanda Zuzāna, Jāņa Znotiņa un Kaspara Purmaļa sastāvā.  „Mums ir liels prieks un gods uzkāpt uz pjedestāla 1. vietu. Gājām uz to mērķtiecīgi, iesākot sacensības seriālu 1. posmā ar 4. vietu un 2. posmā ar 2. vietu. Triatel ir liels sporta un aktīva dzīves veida atbalstītājs, tādēļ mums ir īpaši nozīmīga šī balva tik dinamiskajā, krāsainajā un ļoti ātrajā Cēsu posmā,” stāsta Raimonds  Peļņa, Triatel valdes priekšsēdētājs. Otrās un trešās vietas ieguvēji ir SEB Dzīvības apdrošināšana komanda un LMT komanda, kas Biznesa klasē startēja pirmo reizi.

Šajās sacensībās Triatel xRace sacensību organizatori centās izmantot visu, ko vien Cēsis un tās apkārtne laipni piedāvā: visstraujākās Latvijas upes Gaujas līkločus, to gleznaini smilšainos krastus, vienlaidus akmens sienu - 22m augsto Ērgļu klinti, Niniera ezera miermīlīgo vēsumu, ogu smaržu pilno mežu, apkārtnes līdzenumus, Ozolkalna un Žagarkalna virsotnes un vēsturisko garu, kas valda mazajās Cēsu ieliņās, kuru plānojums saglabājies vēl no viduslaikiem. „Šis posms bija atšķirīgs no iepriekšējiem gan ar savu ātrumu un dinamiskumu, gan ar distances saturu. Cēsīs sportistiem bija jārisina Latvijā vēl nebijusi veloleģenda, kas priekš daudziem dalībniekiem bija jauns izaicinājums un sagādāja lielu gandarījumu, bija daudz jāpielieto klasiskās orientēšanas zināšanas, kas no vienas puses pieredzes bagātākiem orientieristiem deva priekšrocību, bet citi varēja apsteigt tos ar pareizi izvēlēto stratēģiju un spēju ātri pieņemt lēmumus, aprēķinot īsāko un vieglāko ceļu. Šajā posmā dalībnieki izbaudīja arī vēl nebijušos speciālos uzdevumus: loku šaušana Cēsu pils laukumā,  kas deva iespēja dalībniekiem izjust pilsētas vēsturisko garu un uz mirkli iejusties strēlnieku lomā, un virvju trase Ozolkalna galā, kur dalībniekiem vajadzēja cīnīties ne tikai ar ātruma un augstuma bailēm, bet arī ar vēlmi iziet to trasi vēlreiz un vēlreiz,”  stāsta xRace distanču autors Kārlis Osis.

 „Pēc sacensībām, izpētot GPS ceļus un rezultātus, var redzēt, ka starp komandām Cēsu posmā notika sīva cīņa, līderu maiņa notika nepārtraukti. Šo sportisko spriedzi radīja arī tas, ka distance, bija īsākā, ar to ātrākā un dinamiskākā. Arī seriāla kopēja spriedze aug. Izskatās, ka nākamais Rīgas posms varētu būt izšķirošs komandām, kuras cīnās par 2011. gada Triatel xRace seriāla uzvarētāja titulu un galveno balvu. Starp līderiem ir tikai dažu punktu starpība,”- stāsta sacensību organizators Jānis Vanags.  „Šī gada sezona jau ir pusē un dalībnieku skaita dinamika norāda to, ka dalībnieki mums uzticas un sacensības tiem patīk, par ko liels paldies jāsaka xRace komandai un visiem sacensību dāsnajiem atbalstītājiem. Gaidām gan esošos gan jaunus dalībniekus Rīgas nakts posmā, kurš norisināsies Rīgas svētku ietvaros 20. augustā un noteikti atšķirsies ar savu krāšņumu,” turpina Jānis Vanags.

Triatel xRace ir Latvijas piedzīvojumu sacensības, kas nu jau tiek uzskatīts par vienu no visaizraujošākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā. Šajās sacensībās aicina piedalīties gan iesācējus, gan orientieristus, gan arī profesionālus sportistus. Pieteikties nākamajiem Triatel xRace posmiem - 20.augustā Rīgā, Rīgas svētku ietvaros nakts posms un 17. septembrī Siguldā, kur norisināsies Baltic Adenture Race Championships var www.xrace.lv

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensību seriāla galvenā balva LVL 1000 vērtībā no veikala Gandrs. Sacensības atbalsta – Isostar, Delfi.lv, Dreamer, Ķeizarmežs, Silvanols, ūdens Lāsīte, Red Bull, Fazer, Garnier, VivaSport, Aldaris. Informē – Draugiem.lv, BadDog, City Fitness, Travelnews.lv, Parsportu.lv, Pilseta24.lv, Izkusties.lv. Paldies Cēsu novada domei un Gaujas nacionālā parka administrācijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48549914sec.