Rīgas dome veicinās elektromobiļu izplatību pilsētā

Ar elektrību darbināmiem transportlīdzekļiem, novietojot tos pašvaldības maksas autostāvvietās, būtu jāpiešķir atlaides vai vispār jāatbrīvo maksas par stāvēšanu, uzskata Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks. Komitejas vadība uzdevusi Rīgas domes Satiksmes departamentam izstrādāt iespējamo atlaižu noteikšanas metodiku, kā arī sagatavot nepieciešamos grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos par pašvaldības maksas autostāvvietām.

„Lai īstenotu ieceri, nepieciešami grozījumi arī valsts normatīvajos aktos, pirmkārt, piešķirot elektromobiļiem īpašu pazīšanās zīmi,” norāda V.Baraņņiks. Komitejas vadītājs uzsver, ka Rīgas dome arī turpmāk veicinās transportlīdzekļu ar pazeminātām gaisa piesārņojošo vielu izplūdēm izplatību mūsu pilsētā.

Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Bergs ļoti pozitīvi vērtē domes aktivitātes un līdzšinējo sadarbību: „Īpaši labi kontakti ar pašvaldību mums izveidojās pagājušā gada Mobilitātes nedēļas pasākumu laikā, kad kopīgi izveidojām un atklājām pirmo uzlādes punktu pilsētā ar elektrību darbināmiem pārvietošanās līdzekļiem. Patīkami, ka mūsu iniciatīvas tiek uzklausītas.”

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē Ķīpsalā norisināsies gadskārtējā starptautiskā izstāde „Vide un Enerģija 2011”, kuras semināru laikā, 2011. gada 22.oktobrī no plkst. 15.00 – 15.30 Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības pārstāvis sniegs prezentāciju par elektromobiļu izmantošanu. Izstādē tiks eksponēti elektromobiļi, kā arī to publiskās pieejas uzlādes punktu iekārtas, tajā skaitā jaunums - ātrās uzlādes iekārta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50440383sec.