Rīgu un Ūmeo vienos gaismas festivāli

Abas 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas – Rīga un Ūmeo – īstenos vērienīgu sadarbības programmu, vienojot abu pilsētu iedzīvotājus, pilsētu svētkus un iezīmējot programmu nākotnes sadarbībai.

16.novembrī Rīgā ieradīsies Ūmeo pilsētas mēre Marija-Luīze Rēnmarka, lai kopā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu parakstītu abu pilsētu sadarbības līgumu par kopīgu gatavošanos 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam. Līgums tiks parakstīs Rīga-2014 starptautiskā foruma „Mainīgā Eiropa. Dzintara transformācijas” laikā 16.novembrī koncertzālē Palladium. Forumam video tiešraidē varēs sekot mājas lapās Rīgā www.riga2014.org, www.diena.lv, kā arī Ūmeo centrālajā pilsētas laukumā.

No pirmdienas, 14.novembra līdz 20.novembrim, Latvijai īpašajā svētku nedēļā Ūmeo centrālā laukumā notiks Rīgas nedēļa. Īpaši 2014. gada komunikācijas aktivitātēm uzbūvētajā Ūmeo Stikla mājā Ūmeo pilsētas iedzīvotāji varēs apskatīt Rīgas Gaismas festivālu, uzzināt vairāk par ceļošanu uz Rīgu un Latviju, par Eiropas kultūras galvaspilsētās plāniem Rīgā. Ūmeo iedzīvotāji sūtīs fotogrāfijas uz Rīgu no sava gaismas festivāla, kuras varēs apskatīt Rātsnama pasāžā (no Tirgoņu ielas puses). Savukārt rīdzinieki ir aicināti sūtīt spilgtākos iespaidus no gaismas festivāla „Staro Rīga” uz Ūmeo, kur tos ikviens redzēs uz Stikla mājas ekrāna. 19.novembrī centrālajā pilsētas laukumā pie Stikla mājas notiks koncerts – uzstāsies viena no labākajām tradicionālās mūzikas grupām „Trio Šmite&Kārkle&Cinkuss”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Rija Domus Hotel
,


Nikos Travel
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64899898sec.