Lidmašīna par mata tiesu izvairās no sadursmes ar haizivi

„Air New Zealand” lidmašīna tobrīd atradās aptuveni desmit kilometrus no Kristčērčas (Christchurch) lidostas, kad pilots kabīnes priekšā pamanīja lidojošu haizivi. Tekstu, ko lidojuma vadības dispečeri izdzirdēja tajā rītā, viņi, iespējams, neaizmirsīs nekad.

Nepilnu pusotru metru gara, koši izkrāsota plastmasas haizivs vairāk nekā 1000 metru augstumā Otro Ziemassvētku rītā sagādājusi neaizmirstamu darbadienu  kādam Jaunzēlandes lidsabiedrības „Air New Zealand” pilotam, kad viņš ar hēliju pildīto milzeni pēkšņi pamanīja pasažieru lainera priekšā neilgi pirms nosēšanās galamērķī.

Izrādās, runa bijusi par rotaļlietu ar nosaukumu Air Swimmer, „gaisa peldētājs”, kas neseno Ziemassvētku laikā kļuvusi par vienu no visiekārojamākajām dāvanām Jaunzēlandē. Lidojošā, radio vadāmā plastmasas zivs pieejama divās versijās – haizivs un klaunzivs izskatā, lidojot tai izteiksmīgi kustas astes spura. Lietošanas instrukcijā gan norādīts, ka rotaļlietu atļauts lietot tikai slēgtās telpās, bet YouTube iespējams noskatīties rotaļlietas reklāmas rullīti.

Par lidojošā objekta koordinātām Kristčērčas lidostas lidojumu vadības centrs nekavējoties informēja arī citas lidmašīnas, tomēr neviens cits zivi gaisā neesot redzējis. Lai gan neparastais atgadījums noticis jau 26. decembrī, medijiem par to pavēstīts tikai tagad.

Īstas briesmas šāda izmēra lidojošs hēlija balons lidmašīnai nodarīt nevar, medijiem skaidro Glens Kenijs (Glenn Kenny), Jaunzēlandes pilotu organizācijas vadītājs, pat, ja iekļūtu turbīnā vai uzsprāgtu. Lielākās potenciālās briesmas varot būt saistītas tikai ar pilota apjukumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45885086sec.