Vētru vērošana kļūst arvien populārāka visā pasaulē [1]

Rudens un ziemas vētru sezonā nereti Rīgas, Liepājas un Ventspils moli un citas vietas pie jūras kļūst par interesentu pulcēšanās vietu, lai vērotu dabas stihijas spēku. Arī citur pasaulē pieaug vētru vērošanas kā ceļošanas motīva popularitāte.

Stormwatching angļu valodā, observación de tormentas spāniski, - arvien biežāk pasaules tūrisma vārdnīcā parādās termini, kas liecina, - cilvēki vēlas izbaudīt to adrenalīna devu, ko iespējams saņemt pie jūras vai okeāna vētru un negaisu laikā.

Kad vējš pieņēmies spēkā tiktāl, ka mierīga pastaiga pa pludmali vairs nav iespējama, atpūtniekiem vai nu jādodas mājup, vai jāpievienojas tiem, kas, piemēram, Biskajas līča piekrastē Kosta Verdes pludmalē (Costa Verde) Spānijā vai Vankūveras salā Kanādā, vai jebkur citur jūras vai okeāna malā ierodas tikai tad, kad plosās vētras. Pa pludmales kafejnīcas logu vai krastā zem negaisa debesīm,- tas paliek katra „vētru vērotāja” paša ziņā.

Negaisi un vētras pasaulē kļuvušas par iemeslu ceļošanai - Vankūveras salas piekrastes viesnīcu istabas ir aizņemtas ne tikai vasarā, kad atpūtnieki ķer saules starus, bet arī šajā gadalaikā, ko kādreiz kanādieši sauca par kluso sezonu. Ziemeļspānijas piekrastes viesnīcu cenas laikā no oktobra līdz februārim nereti pat pārsniedz vasaras cenas. Īpaši populāras šai laikā kļūst istabas, no kurām paveras skats uz vētras satrakoto jūru.

Par ievērojamām vētru vērošanas vietām Eiropā pēdējā laikā kļuvušas Helgolandes arhipelāgs Vācijā, Ile de Ouessant sala Bretaņā (Francija), Kornvolas piekraste Lielbritānijā un Galīsija Spānijas ziemeļrietumos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Liliana UK 01/18/2012 15:42 Ju sen esmu verojusi vetru- tas man nav nekas jauns....visas pasaules dalas,kur esmu bijusi.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 06.05.2024 Tūrisma trialtons 2024 TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.05585003sec.