Rīgas Doma baznīcā notiks barikāžu upuru piemiņai veltīts koncerts

Barikāžu atceres diena

20. janvāris. Rīgas Doms 18.00

MIRKĻI UGUNSKURA ATBLĀZMĀ

Koncertprogramma Rīgas Doma baznīcā veltīta barikāžu upuru piemiņai un svarīgākajam politiskajam pavērsienam Latvijas valsts jaunākajā vēsturē. Atceres koncertā dzirdēsit Alfrēda Kalniņa korāļprelūdiju Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils, Jāņa Kalniņa un Kārļa Skalbes Par katru stundu Dievam pateicos, latviešu tautasdziesmas Romualda Jermaka apdarē, Līgas Ančevskas un Viļņa Salaka kompozīcijas. Pirmajā koncerta daļā 18.00 piedalās koklētāju ansamblis TEIKSMA un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koklētājas. 18.30 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas BRASS Kvintets atskaņos Johana Sebastiana Baha skaņdarbus, Polā Dikā Fanfaras un Pētera Vaska Vakara mūziku. Solisti Ieva Parša/ balss, Kristīne Adamaite/ ērģeles un Artis Sīmanis/ saksofons. Svētbrīdi, kas veltīts barikāžu atcerei, 19.00 vadīs mācītājs Guntis Kalme. Koncertdaļā izskanēs Lūcijas Garūtas Mūsu Tēvs un Mārtiņa Brauna pirmatskaņojums In Memoriam. Vārdus sarakstījis Andris Slapiņš, komponists Mārtiņš Brauns savu jaundarbu veltījis barikāžu upuru piemiņai. Dzirdēsit arī Jāņa Ivanova Andante un Pētera Vaska Savā tautā Rīgas kamerkora AVE SOL, Ivara Bezprozvanova/ čells un Aijas Ziņģītes/ ērģeles izpildījumā.19.30 Lūcijas Garūtas Priežu loks Brāļu kapos, Aivara Kalēja In Paradisum, Ronalda Arnata variācijas par gregorisko korāli Divinum Mysterium un Aivara Kalēja Cantum in Memoriam. Atskaņo Arvīds Klišāns/ mežrags un Aivars Kalējs/ ērģeles.

19.55 sieviešu koris DZINTARS, Laima Lediņa/ soprāns, Krista Audere/ mecosoprāns un Kristīne Adamaite/ ērģeles atskaņos Andra Kontauta Zvani, Pētera Barisona Melodijas, Riharda Dubras Beata Es, Virgo Maria, Ērika Ešenvalda O Solutaris Hostia, kā arī Maijas Einfeldes un Romualda Jermaka Ave Maria. Piemiņas koncerta programma veidota kā atceres mirkļu kaleidoskops ar garīgi piepildītu muzikālo repertuāru.

20. janvāris Latvijai nozīmē valsts brīvības un neatkarības atjaunošanu dienu, atgādinot sabiedrībai par pilsoniskajiem ideāliem demokrātiskā sabiedrībā.

 

Atbalsta Rīgas dome, Rīgas Doms, Barikāžu muzejs.

Aicināti visi. Ieeja bez maksas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Novatours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55745006sec.