Londonā ekskursijas pa pilsētu vada arī bezpajumtnieki

Viņi zina ieliņas, pagalmus un namus, kam tūristi parasti paiet garām. Un arī viņu stāsti par Londonu ir pavisam citi! – jau divus gadus Londonā iespējams piedalīties pilsētas ekskursijās, ko pa saviem apdzīvotajiem rajoniem vada vietējie bezpajumtnieki. 90 procenti ekskursantu ir vietējie londonieši, bet pakāpeniski pieaug arī ārzemju tūristu skaits, kas uz pasaules metropoli Londonu vēlas palūkoties no cita redzes viedokļa.

Unseen Tours” jeb „Neredzētās ekskursijas” sauc pakalpojumu, kura popularitāte pēdējā laikā Londonā arvien pieaug: nelielu ekskursantu grupu pa Londonbridžas (London Bridge) rajonu vada vietējie bezpajumtnieki. Tūristiem un vietējiem tā ir iespēja ne vien uzzināt klasiskos Londonas vēstures stāstus, bet arī paraudzīties ar citādām acīm uz zināmām vai mazāk zināmām vietām un lietām. Piemēram, kāds no Londonas parkiem tagad kļuvis bezpajumtniekiem nedraudzīgs, jo visi parka soliņi, ko bezpajumtnieki kādreiz izmantoja gulēšanai, tagad aprīkoti ar trešo roku balstu, kas solu sadala divās daļās. Citā gaismā iespējams paraudzīties, piemēram, uz delikatešu paradīzi „London Borough Market”, kuras apmeklējumu iesaka katrs sevi cienošs ceļvedis. Izrādās, tirgotāji tajā ir ļoti laipni pret bezpajumtniekiem, no rītiem pat uzvārot viņiem tēju. Kāda Āzijas restorāna īpašnieki turpat netālu gan esot nelaipni, jo grīdas pretim restorāna logiem pārbūvējuši tā, lai uz tām vairs nevarētu ērti apgulties.

Šobrīd Londonā tiek piedāvātas piecas dažādas tūres pa pieciem pilsētas rajoniem, tai skaitā, Koventgārdenu un Brikleinu. Ekskursijas notiek katru piektdienas vakaru, kā arī sestdienu un svētdienu pēcpusdienās. Pieteikties bezpajumtnieku vadītajām ekskursijām iespējams, izmantojot mājas lapu, kurā tiek uzsvērts – tā ir alternatīva konvencionālajām pilsētas ekskursijām, kuras mērķis ir ne tikai izklaidēt, bet arī likt aizdomāties. Ekskursijas cena ir 10 britu mārciņas jeb nepilni 10 lati, un lielāko daļu no šīs maksas patur paši ekskursijas gidi, bet pārējā tiek ziedota labdarības organizācijām, kas rūpējas par bezpajumtniekiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 06.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Uzņēmumi


AL SVETS
,


Jaunpils pils
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54629302sec.