29. februāris nepastāvēs mūžīgi. Baudiet, kamēr tas vēl ir!

Garie gadi veicina ekonomikas izaugsmi, apgalvo daži tautsaimniecības pētnieki. Reizi četros gados – garajā gadā mēs strādājam ne tikai virsstundas, bet veselu „virsdienu”. Vieni saberzē rokas un dodas uz darbu celt valsts ienākumus, bet tie, kas vienas papildus darba dienas dēļ jūtas izmantoti, var sevi mierināt: pēc 3,5 miljoniem gadu 29. februāra vairs nebūs.

Kāds Vācijas ekonomists aprēķinājis, ka vienas papildus darba un iepirkšanās dienas laikā tautsaimniecības apgrozījums Vācijā pieaug par ceturtdaļu procentpunkta jeb 1.245 miljardiem eiro.

Lai kas arī notiktu vai nenotiktu 29. februārī, astronomi aprēķinājuši, ka tas nebūs mūžīgs. Tā kā Zemes griešanās ātrums ap savu asi pasaules okeāna plūdmaiņas spēku ietekmē palēninās, Zemes diena kļūst par sekundēm, vēlāk – jau par minūtēm garāka, - tieši pretēji Zemes griešanās ātrumam ap Sauli, kas nosaka Zemes gada ilgumu. Tāpēc pēc zināma laika – aptuveni 3,5 miljoniem gadu gada ilgums uz mūsu planētas būs tieši 365 dienas un 29. februāris aizies vēsturē. Vēl pēc kāda laika būs nepieciešama jauna kalendāra reforma, un tad garais gads būs jāsauc par īso gadu, - reizi četros gados tajā būs vairs tikai 364 dienas. Līdz ar to mūsu pēctečiem kaut kad tālā nākotnē nāksies izlemt, vai gada saīsinājuma godu arī atdot jau tā īsajam februārim, - protams, ja tāds vēl tajā laikā būs. Vēl varam cerēt, ka minētā kalendāra reforma neizraisīs asas debates par ceturtdaļu procentpunkta jeb 1.245 miljardiem eiro tautsaimniecības apgrozījuma, protams, ja tāds eiro vēl tajā laikā būs...

Ko darīt vienā papildus dienā – 29. februārī? – Travelnews.lv iesaka:

1. Lieli svētki gaidāmi visiem tiem 1`197 Latvijas iedzīvotājiem, kas dzimuši 29.februārī, apsveiciet viņus ĪSTAJĀ dienā, jo citus gadus svinības jāpārceļ uz 28. februāri vai 1. martu.

2. Priecājieties! – apdrošināšanas kompānijas neiekasē papildus maksu par vēl vienu dienu, bet apdrošināšana, protams, ir spēkā.

3. Bildinājums tradicionāli ir vīriešu darīšana, un īpaši konsekventi šai ziņā ir briti. Sieviete Lielbritānijā drīkst bildināt vīrieti tikai garā gada 29. februārī. Ja vīrietis saka „nē”, tad atbilstoši tradīcijai viņam ir sievietei jāpasniedz dāvana.

4. Uzmanību! – viena diena vairāk nozīmē vienu iepirkšanās dienu vairāk. Vācijā, piemēram, 29. februārī mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedz apmēram 4 miljardus eiro.

5. Vēl viens iemesls priekam – šodien jums ir papildus 86`400 sekundes, izmantojiet tās, sarīkojiet ģimenes vakariņas, aizejiet uz teātri vai restorānu. Vienkārši izdariet kaut ko tādu, kas jums sagādā prieku!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas "Skyforger" koncerts Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8.jūnijā plkst. 20.00 jaudīgi un vērienīgi vasaras koncertsezonu Valmieras estrādē atklās folkmetāla grupa “Skyforger”. | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 04.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 08.06.2024 Laimes un paradīzes sala KRĒTA no 275 EUR! Latvia Tours
Krētā nav lielu pilsētu, tai raksturīgas mazas pilsētiņas, ciemati. Salā ir ideāli apstākļi atpūtai, jo šeit ir vairāk nekā 300 saulainu dienu | Skatīt vairāk
no 257 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34411597sec.