Sv. Jāņa baznīcā rīko ģimeņu dienai veltītu koncertu

Kultūras biedrība „Baltais sapnis” otrdien, 15. maijā, 18.00 Sv. Jāņa baznīcā rīko ģimeņu dienai veltītu koncertu Visskaistākais gadalaiks ir mīlestība

Piedalās Dita Krenberga flauta

Marta Līna Pētersone soprāns

Ingus Pētersons tenors

Ilze Reine ērģeles

Ģimenes dienai- ģimenei veltīts klasiskās mūzikas koncerts ar Rietumeiropas un latviešu komponistu programmu aicina ieraudzīt vērtības, kuras mums dāvājis Dievs- dabas daili; mūsu tuvinieku mīlestību, rūpes par mums un nozīmi; arī mūsu mazo draugu- dzīvnieciņu- lomu mūsu dzīves harmonijā.

Esmu sajutusi, ka mēs ikviens- cilvēks, dzīvnieks, augi- esam saistīti ar Radītāju un atrodamies vienotā informācijas laukā, kur ikkatra mūsu doma, vārds un rīcība tiek ierakstīta mūžības grāmatā.

Visums iespaido lokālos notikumus, un lokālie notikumi, cik mazi, atstāj savu iespaidu uz Visumu.

„Kad nogriez vienu zāles stiebriņu, tu satricini Visumu.” Ķīniešu sakāmvārds

Veroties savu bērnu acīs, es redzu savu mīlestību. Veroties savu kaķīšu acīs, es redzu savu mīlestību. Veroties sava darba- kultūras sarīkojuma acīs- es redzu savu, mākslinieku un skatītāju mīlestību.

Veroties dabas acīs, es redzu visas dzīvās radības mīlestību un es domāju par to, kā sevī un sev visapkārt uzturēt tikai gaišo enerģiju.

„Es sveikšu šo dienu ar mīlestību sirdī.

Kopš šī brīža es uzlūkošu visas lietas ar mīlestību.

Es mīlēšu sauli, jo tā silda; taču es mīlēšu arī lietavas, jo tās attīra manu garu. Es mīlēšu gaismu, jo tā rāda man ceļu; taču es mīlēšu arī tumsu, jo tā rāda man zvaigznes.

Es sveikšu šo dienu ar mīlestību, un viss man izdosies.” Ogs Mandino

Ieceri īsteno Dita Krenberga un Ingus Pētersons, iemīļoti mākslinieki, kuru radošais dzīves ceļš vijies tuvu blakus, un viņu meitiņa Marta Līna Pētersone.

Cik stiprs savā tikumā ir senču viedums, tik zaļoksnējs ir turpinājums. Ja ģimenes pamats ir mīlestība, tad mīlestība staros tālāk nākamajās paaudzēs visaptverošā attieksmes kultūrā: darba tikumā, dabas vērtību izpratnē, savstarpējās cieņas stabilitātē.

Šī sajūta manī ieskanējās pirms deviņiem gadiem, kad Rūjienas baznīcā rīkoju Ditas Krenbergas un Ingus Pētersona koncertu. Pēc koncerta- drīzāk koncerta otrajā- neformālajā daļā, sildoties ar karstu tēju, visu klātesošo nedalītu uzmanību izpelnījās mazā Martiņa, kura, uzkāpusi uz kāpnēm (skatuve!), ņipri dziedāja. Aizkustinoši! Sirsnīgi! Mīļi! Kopš tā mirkļa ilgojos radīt kopēju koncertu Martiņai, Ditai un Ingum.

No zieda uz ziedu,

No sirds uz sirdi

Lido mīlestība.

Un zieds pēc zieda

Atkal izplaukst,

Un sirds pamostas. Jānis Poruks

Ziemā vai vasarā, rudenī vai pavasarī- visskaistākais gada laiks ir MĪLESTĪBA! Mīlestība, kas silda cilvēka dvēseli un ievijas darbā, dabā, Visumā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44456196sec.