Rīgā notiks mūzikas svētki «Mēs – pilsētai ceRīgai»

Vairāk nekā 8000 Rīgas bērni un jaunieši aktīvi gatavojas mūzikas svētkiem „Mēs – pilsētai ceRīgai”, kas risināsies 1. un 2. jūnijā gan Vērmanes dārzā, gan Mežaparka estrādē. Svētkos, līdz ar rīdziniekiem no skolu un interešu izglītības centru koriem, dziedās arī Pierīgas novadu koristi, uzstāsies galvaspilsētas labākie tautas deju kolektīvi, folkloras kopas, ansambļi un jauniešu vidū populāri, Latvijā iecienīti mūziķi.

Svētkus organizē, lai katram Rīgas skolu kora dziedātājam dotu iespēju izjust Dziesmu svētku atmosfēru, uzstājoties Mežaparka lielajā estrādē. Mūzikas svētku „Mēs – pilsētai ceRīgai” mērķis ir pierādīt ka varenos, lielos svētkos Rīgas bērni un jaunieši var apjaust sevi kā saimniekus savā pilsētā, kā arī sagādāt jauku vasaras ieskaņas pasākumu ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim.

„Rīga – vasarīga, ziņkārīga, izturīga, atturīga, atšķirīga, motorīga, raksturīga, nemierīga, sabiedrīga, bravurīga, meistarīga, piederīga, sakarīga, ceRīga – mana Rīga. Lūk tādēļ mēs Rīgas bērni un jaunieši veidojam svētkus Rīgai, mūzikai un paši sev”, tā svētku ideju, dzejnieka Vika dziesmas teksta vārdiem, raksturo mākslinieciskā vadītāja Inga Cimiņa.

Mūzikas svētku repertuārā iekļautas zināmas un daudziem iemīļotas latviešu komponistu dziesmas. Koncertos skanēs Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Valta Pūces, Ilzes Arnes, Ulda Marhilēviča un citu autoru skaņdarbi.

Mūzikas svētku ieskaņas koncerts notiks jau 17. maijā Rīgas 45. vidusskolā, bet kulminācijas pasākumi, proti, koncerti „Par zaļu pat vēl zaļāks” 1. jūnijā Vērmanes dārzā un „Mēs – pilsētai ceRīgai” Mežaparka lielajā estrādē 2. jūnijā.

Biļetes uz svētku noslēguma koncertu „Mēs - pilsētai ceRīgai” iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

Rīgas bērnu un jauniešu Mūzikas svētkus atbalsta Rīgas dome, tos rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Papildus informācija: mājas lapā www.cerigai.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62505007sec.