Mākslas salonam «Sakta» Jēkabpilī aprit gads

No domu graudiem aizgūts teiciens saka, ka mākslas darbam ir divi spārni – viens izaug vientulībā, otrs – mijiedarbībā ar publiku. Vienalga, vai šī publika faktiski eksistē vai arī tā ir tikai mākslinieka gara fantāzijas radīta, tā, vērojot salonā izvietoto jaunāko izstādi, saka mākslas salona saimnieki Maija un Jānis Bites.

Salons tika atklāts 2011. gada 10. maijā un šogad šajā pašā dienā, kopā ar saimnieces Maijas vārda dienu, svinēja arī „Saktas” pirmo gada jubileju.

Saimnieki atzīst, ka izstāžu rīkošana un māksla ir viņu sirdslieta, ne peļņas avots. Izstādes ikviens var apmeklēt bez maksas. Te savus darbus izstāda ne tikai vietējie mākslinieki un Jēkabpils mākslas skolas audzēkņi, bet arī citi tuvāku un tālāku Latvijas pilsētu mākslinieki. Savukārt salons papildus izstāžu zālei, nodarbojas ar mākslas darbu, amatnieku darinājumu un arī māksliniekiem nepieciešamo izejmateriālu tirdzniecību, kā arī radošo darbnīcu organizēšanu.

Atskatoties uz pirmo darba gadu, saimnieki atzīst, ka darba un ideju vēl ir daudz. Priecē, ka izstādes apmeklē vietējie mākslas cienītāji, kas ik pa laikam atved ciemos arī pilsētas ciemiņus. Nākotnē ir plānots paplašināt izstāžu telpas, darbnīcas un izejmateriālu piedāvājuma klāstu, kā arī attīstīt sadarbību ar Jēkabpils mākslinieku biedrībām un Jēkabpils tūrisma centru.

No maija līdz pat jūlija beigām interesenti tiek aicināti apmeklēt Jēkabpils mākslinieku izstādi "Pavasaris". Savukārt 25. maijā Jēkabpilī ar piemiņas akmens un izstādes atklāšanu tiks atzīmēta gleznotāja Ērika Žilinska 100. dzimšanas diena. Uzziņas pa tālruni +371 27879107.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56408715sec.