Pēc ilgāka pārtraukuma atkal tiek atvērts "Bostonas tējas dzeršanas" muzejs

No šā gada 26. jūnija ASV pilsētā Bostonā apmeklētājiem atkal būs atvērts „Bostonas tējas dzeršanas muzejs”. Tā interaktīvajā ekspozīcijā par vienu no svarīgākajiem Ziemeļamerikas vēstures notikumiem – tā saukto Bostonas tējas dzeršanu stāstīs vēsturiskos kostīmos tērpti muzeja gidi.

Bostonas tējas dzeršanu vēsturnieki uzskata par vienu no nozīmīgākajiem vēstures notikumiem Amerikā: tā vainagoja 13 Amerikas štatu sacelšanos pret Anglijas koloniālo politiku un nodokļu sistēmu 1773. gadā. Kādā decembra naktī simboliski par indiāņiem pārģērbušies bostonieši un apkārtnes ciemu iedzīvotāji ieradās ostā un tās ūdeņos sameta trīs Austrumindijas Tējas kompānijai piederošo kuģu tējas kravu – kopā gandrīz 350 tējas kastes. Šis notikums vēsturē iegājis ar nosaukumu „Bostonas tējas dzeršana”, bet trīs gadus vēlāk, 1776. gadā, kad jau bija pasludināta Amerikas Neatkarības deklarācija, radās tradīcija ik gadu 16. decembra pēcpusdienā Bostonā rīkot „Bostonas tējas laiku”, kariķējot britu seno pēcpusdienas tējas dzeršanas tradīciju.

1973. gadā dibināto muzeju nācās slēgt pirms vairāk nekā desmit gadiem pēc tam, kad tajā negaisa laikā iespēra zibens, nodarot būtisku kaitējumu ēkai un ekspozīcijai. Tā kā ap to laiku tika arī uzsākti liela apjoma ostas rekonstrukcijas darbi, muzeja atvēršana aizkavējas par desmitgadi. Toties tagad apmeklētāji varēs iepazīt ne tikai paša muzeja ekspozīciju, bet arī trīs nelaimīgo kuģu rekonstrukcijas.

Masačūsetsas štata Tūrisma birojs informē, ka muzeja apskate būs iespējama tikai pēc iepriekšējas pieteikšanās, jo katrā biļetē ir norādīts precīzs muzeja apmeklējuma laiks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Motormuzejs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63164902sec.