Noderīgi padomi, ko vēlams ēst pirms lidojuma

Plānojot ceļot lidmašīnā, noteikti padomājiet par ēdienreizi, kuru ieturēsiet pirms tam. Pastāv vairāki pārtikas produkti, kuru apēšana pirms lidojuma var izraisīt nepatīkamas sajūtas tā laikā – vēdergraizes un uzpūtušos vēderu.

Pirms nonākšanas lidmašīnā, noteikti vajadzētu atteikties no maizes, pupiņu un brokoļu lietošanas uzturā. Šie produkti uzskatāmi par galvenajiem vēdera uzpūšanās izraisītājiem.

2006. gadā ASV iekšzemes reisa laikā kāda aviolainera piloti veica piespiedu nosēšanos pēc tam, kad pasažieri sāka izraisīt paniku dīvaina aromāta dēļ lidaparāta tualetes tuvumā. Kā noskaidrojās vēlāk, aizdomīgo smaku izraisīja kāda pasažiera aizdedzināts sērkociņš, ar kura palīdzību viņš bija centies novērst nepatīkamo vēdera "negadījuma" aromātu.

Vairākas aviokompānijas, piemēram, Singapore Airlines, piedāvā saviem pasažieriem informāciju, kā vislabāk izvairīties no nepatīkamiem pārdzīvojumiem lidojuma laikā – vēdergraizēm, tā uzpūšanos un citiem gremošanas traucējumiem, tā dēvētās "jūras slimības", kā arī straujas laika zonu maiņas izraisītajiem bioloģiskajiem traucējumiem. Padomos minēts, ka pirms izlidošanas noteikti vajadzētu atturēties no eļļā cepta ēdiena (palēlina gremošanas procesu), sālītu uzkodu (atūdeņo organismu), kā arī gāzētu dzērienu un persiku (veicina gāzu rašanos gremošanas sistēmā) lietošanas uzturā.

Zaļā tēja turpretī minēta kā lielisks līdzeklis, kurš palīdz "sakārtot" gremošanas sistēmu un ir spēcīgs antioksidants. Tas pats attiecināms uz banāniem, dažādām ogām, sīpoliem, ķiplokiem. Lidojuma laikā kuņģis veiksmīgi tiks galā arī ar tādiem produktiem kā kartupeļi, ananāss un kurkuma, taču gaļu vajadzētu aizstāt ar zivju ēdieniem.

Ja lidojumu laikā parasti esat satraukts un nemierīgs, savā ēdienkartē pirms pacelšanās varat iekļaut selerija sakni – tai piemīt centrālo nervu sistēmu nomierinoša darbība. Arī B vitamīns kalpo kā nomierinošs līdzeklis, taču  var pieturēties arī pie graudaugu produktiem un zaļajiem lapu dārzeņiem, kuri satur šo vitamīnu.

Ingvers palīdz cīņā ar "jūras slimību" – daudzas aviokompānijas lidojuma laikā piedāvā Austrumu virtuves maltītes, kuru sastāvā šī unikālā sakne bieži lietota kā piedeva.

Arī dehidrācija jeb organisma attūdeņošanās var radīt nepatīkamas sajūtas – galvassāpes, nervozitāti un pat reiboņus. Tādēļ neaizmirstiet arī par ūdens uzņemšanu – kaut vai sulas vai cita negāzēta dzēriena veidā.

Ēdienkarte pirms lidojuma:

Brokastis: pilngraudu grauzdiņi, banāns, dažādas sēklas.

Launags: vārīti kartupeļi ar seleriju.

Pusdienas: zivs ar kurkuma mērci, sīpoliem un ananāsu gabaliņiem.

Dzēriens: ūdens, sula, negāzēta limonāde.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59296608sec.