Akcija "Filmu ceļi Latvijā" šķērso arī Latgali

Sākot ar 2012. gada 12. jūliju, ikviens televīzijas skatītājs un filmu mīļotājs ir aicināts piedalīties piedzīvojumu ceļojumā "Filmu ceļi Latvijā" un apmeklēt interesantākās vietas Latvijā, kurās jūtama gan pasaules, gan Latvijā radīto filmu elpa. Šogad akcijas maršrutā iekļautas arī īpašas vietas Latgalē, kur uzņemtas iemīļotas latviešu mākslas filmas.

Turklāt ikviens akcijas dalībnieks, kas būs iemūžinājis savu piedzīvojumu fotogrāfijās, varēs iegūt vērtīgas balvas. Akciju "Filmu ceļi Latvijā" jau otro gadu organizē digitālās televīzijas uzņēmums Viasat un filmu kanāli TV1000 sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA).

"Bieži vien, izvēloties galamērķi kārtējam atvaļinājumam, uzreiz iedomājamies par ārzemju ceļojumu, pat neapzinoties, cik aizraujoša, piedzīvojumu un atklājumu pilna var būt pašu dzimtās puses apceļošana. Jau otro gadu pēc kārtas Viasat aicina nelaist garām šo iespēju un doties braucienā pa Latviju, piedāvājot unikālu maršrutu ar vietām, kurās kādreiz tika filmētas Latvijā vai ārzemēs radītās filmas. Piemēram, šogad maršrutā iekļautas gan vietas, kur uzņemts Latvijā iemīļotais seriāls "Ugunsgrēks", gan ainavas, kur filmētas tādas leģendāras filmas kā "Aija" un "Melnā vēža spīlēs". Tādēļ esmu pārliecināts, ka katrs atradīs savu piedzīvoju un uzzinās kaut ko jaunu par kino vēsturi," uzsver Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts.

Maršrutā iekļautas noteiktas ielas Daugavpilī, kur uzņemta filma "Mans draugs nenopietns cilvēks", Naujenes pagasta Slutišķi, kur norisinājušies filmas "Likteņa līdumnieki" notikumi, Aglonas Baziliks, kur tikuši filmēti skati latviešu mākslas filmai "Likteņdzirnas", kā arī noteiktas vietas Rēzeknes novadā, kas saistās ar kino vēsturi.

Akcijas "Filmu ceļi Latvijā" ietvaros norisināsies fotokonkurss, kurā ir aicināti piedalīties visi akcijas dalībnieki. Lai piedalītos, ir jāapceļo vismaz viens no piedāvātiem maršrutiem, jāuzņem norādīto objektu fotogrāfijas un līdz 30. septembrim tās jāielādē Viasat profilā draugiem.lv. Plašāka informācija par konkursu www.draugiem.lv/viasat.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs: "Pagājušajā gadā TV1000 organizētā akcija "Filmu ceļi Latvijā" apliecināja, ka interesanta ideja spēj aizraut ceļotājus. Šis projekts aicināja apmeklēt labi zināmas vietas, paskatoties uz tām caur labi zināmu latviešu filmu prizmu. Tādēļ priecājos, ka arī šogad ceļošana pa filmu vietām turpinās, jo jau pagājušais gads parādīja, ka vietu, ko apmeklēt ir krietni vairāk nekā iespēju tās apceļot vienas vasaras laikā. Latvijas kino vēsture glabā vēl daudz neatklāta, ko šodien varam pārvērst interesantā tūrisma piedāvājumā. Filmu ceļi kādam dod iespēju iejusties iemīļotu filmu varoņu lomā, kādam rada vēlmi vēlreiz noskatīties sen neredzētu filmu, bet citam dod ierosmi jauniem ceļojumiem pa Latviju. Aicinu visus ceļotājus arī šogad turpināt iepazīt Latviju un atklāt sev jaunas vietas."


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49309802sec.