Fermeris sievas piemiņai iekopj sirdsveida pļavu [1]

Britu fermera Vinstona Houza sieva viņsaulē aizgāja jau pirms 17 gadiem, taču tikai tagad nākusi gaismā viņa veidotā savdabīgā skulptūra, kas veltīta mīļotās piemiņai.

Pirms divām nedēļām kāds gaisa balona pilots, dreifējot virs Houza fermas, pamanīja dīvainu veidojumu un to iemūžināja. Kā vēlāk izrādījās, sirds formas pļaviņu vietējais zemnieks gadiem ilgi iekopis, veidojot savdabīgu dārzu mīļotās sievas piemiņai.

70 gadus vecais Houzs stāsta, ka kreatīvā ideja viņam radusies neilgi pēc Dženetas nāves. Lielbritānijas laikrakstam Daily Mail zemnieks atzina, ka tas esot bijis "pēkšņš iedvesmas uzliesmojums", un jau drīz vien viņš devies uz lauku un sācis strādāt. Gūstot dvēseles patvērumu darbā, Houzs sastādīja tūkstošiem ozoliņu, kuri jau šodien izauguši par lieliem, spēcīgiem kokiem.

Zemnieka izveidotais piemineklis plešas 2,4 hektāru platībā, un to no visām pusēm ieskauj augsts dzīvžogs. No netālu esošā ceļa veidojums atgādina gluži parasti bērzu birzi, taču, veroties no augšas, atklājas noslēpums.

Sirds forma ir simetriska, līdzenām malām, un to nevar noturēt par dabiski izveidojušos objektu. Uz savdabīgo "piemiņas pļavu" ved tikai neliela, šaura taciņa, kas noslēdzas punktā uz sirds formas malas. Šis pats punkts norāda virzienu uz Dženetas dzimto pilsētu – Votonhilu. Vinstons atzīst, ka bieži apmeklē sirds pļavu, lai piesēstu un uz mirkli padomātu par dzīvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lilili 07/23/2012 16:36 Cik mīļi! :))


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 07.05.2024 Svētku koncerts J. Čakstes laukumā Liepājas reģiona TIB
Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43590713sec.