Piena, maizes un medus svētkos aicina iepazīt Jelgavas ievērojamākās vietas

2012. gada 25. augustā, visas dienas garumā Jelgavā norisināsies Piena, maizes un medus svētki, kas priecēs ar amatnieku tirdziņu, gardēžu degustācijām, RASA Piena paku laivu regati un noslēguma koncertu Uzvaras parkā. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina svētku laikā iepazīt un apskatīt ievērojamākās Jelgavas vietas - pašiem, gida pavadībā vai dodoties izbraukumā ar kuģīti.

Plkst. 10:00-15:00 no pontona piestātnes Lielupes promenādē reizi pusstundā būs iespējams doties izbraukumā pa Lielupi ar senatnīgo kuģīti "Frīda". Kapteinis Artis, sertificēts vietējais gids, pastāstīs par savu kuģošanas pieredzi un iepazīstinās ar pilsētu no neierastāka skatu punkta – Lielupes ūdeņiem. Brauciena maksa – 2.00 Ls pieaugušajiem, 1.00 Ls bērniem līdz 16 gadu vecumam.

Plkst. 13:00-15:30 ekskursija ar autobusu "Ražots Jelgavā". Kas kopīgs māla krūzītei un mikroautobusam? Tie abi ir ražoti Jelgavā! Dodieties ekskursijā un uzziniet, ko ražo Jelgavā šodien un ko ražoja senāk. Ekskursijas sākums Jelgavas Tūrisma informācijas centrā (Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1. stāvā, Akadēmijas ielā 1). Ekskursijas noslēgumā būs iespējams izkāpt pie Jelgavas pils un doties skatīt piena paku laivu regati. Maksa par ekskursiju: 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.25 Ls skolēniem, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Informācija un pieteikšanās pa tālruni 63005447.

Plkst. 14:00-16:00 izbaudiet karaliskas sajūtas dodoties izbraucienā ar zirgu pajūgu ap Jelgavas pili. Ratos vienlaicīgi var sēdēt 3 cilvēki. Izbrauciena sākums no pils stāvlaukuma. Viena apļa ilgums līdz 10 minūtēm. Maksa par vienu apli – 1.00 Ls pieaugušajiem, 0.50 Ls skolēniem.

Plkst. 17:30-19:30 dodieties pastaigā pa Lielupes palienes pļavām kopā ar vides gidu un iepazīstiet savvaļas zirgu un citu Pilssalas iemītnieku ikdienu klātienē. Pulcēšanās ekskursijai auto stāvlaukumā aiz Jelgavas pils. Informācija un pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 20264343 (gids E. Nordmanis). Maksa par ekskursiju – ziedojumi.

Īpaši gardēžiem bistro "Silva" (Driksas iela 9), ģimenes restorāns "Hercogs" (Kr.Barona iela 3) un kafejnīca "Tami Tami" (Lielā iela 19a) piedāvā nobaudīt īpašos Jelgavas pilsētas ēdienus – pamatēdienu "Hercoga bura" un desertu "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošo dzērienu "Jelgavas bellini".

Sestdien apmeklētājiem būs atvērtas ievērojamākās Jelgavas vietas - Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, Kurzemes hercogu kapenes, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Ādolfa Alunāna muzejs, kā arī citi iecienīti tūrisma objekti. Senatnīgās Mītavas garu īpaši būs iespējams izjust Jelgavas pilī esošajā muzejā, kur, pie gardas šokolādes dzēriena tasītes, galma dāmas stāstīs par Kurzemes - Zemgales hercogiem un atklās pils noslēpumus.

Vairāk informācijas par svētku norisi un tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē interneta vietnē www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.08712292sec.