Arheologi meklē karaļa Ričarda III zudušās kapenes

Leičesterā (Lielbritānija) arheologi zem kādas autostāvvietas uzsākuši karaļa Ričarda III atdusas vietas meklējumus.

Balstoties uz Leičesteras Universitātes izpētes datu analīzi, pastāv uzskats, ka karaļa kapenes atrodamas kādas valsts pārvaldes ēkas tuvumā, kur mūsdienās izbūvēta autostāvvieta.

Karalis Ričards III tika nogalināts 1485. gadā – tā dēvētā Rožu kara izšķirošās Bosvortas kaujas laikā. Uzvaru tajā guva Henrijs Tjūdors, kurš pēcāk kļuva par karali Henriju VII.

Ričarda III tika apbedīts kādā franciskāņu klostera teritorijā Grejfraierā. Vēlākās apbūves rezultātā dievnams tika iznīcināts. Ričards III ir viens no retajiem Anglijas karaļiem, kura kapenes vēl līdz mūsdienām nav atrastas. Nesen arheologiem beidzot izdevies analizēt senas kartes, kurās atrastas aptuvenas norādes par iespējamo baznīcas atrašanās vietu.

Vietējais laikraksts ziņo, ka autostāvvietā jau uzsākta asfalta slāņa laušana. Pēc tam arheologi plāno rakt divas dziļākas tranšejas ziemeļu-dienvidu virzienā, nodrošinot maksimālu iespēju uzdurties senās baznīcas drupām, jo viduslaiku baznīcas tradicionāli tikušas celtas virzienā no austrumiem uz rietumiem.

Ja tiks atrasti cilvēka kauli, arheologi pielietos metodes, ar kuru palīdzību iespējams noteikt, vai tie pieder nonāvētajam karalim. Ģenealogi ir atraduši karaļa Ričarda māsas tiešo pēcteci, un viņi varēs izmantot šī cilvēka DNS analīzes, lai meklētu atbilstību.

Plānots, ka darbi tiks pabeigti divu nedēļu laikā, un jau 2012. gada 8. – 9. septembrī izrakumus varēs apskatīt ikviens interesents.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Svinēt ziedoni ūdenstornī Liepājas reģiona TIB
4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48408818sec.