Piezemēšanās pasaules biedējošākajās lidostās

Ģeogrāfisko un infrastruktūras īpatnību dēļ ne visur pasaulē lidostas iespējams izbūvēt plašos līdzenumos. Atsevišķos objektos tiek samazināts skrejceļa garums, bet citur lidostu nākas celt starp augstceltnēm, un šādās vietās lidmašīnas pasažieri bieži vien spiesti piedzīvot galvu reibinošu piezemēšanos, bet novērotāji – majestātisko aviolaineru iespaidīgu manevru izrādi.

Princeses Džulianas lidosta, Sentmartēna, Karību salas

Atpūtniekiem Sentmartēnas pludmalē katru dienu nākas izjust reaktīvo dzinēju radīto spēcīgo gaisa plūsmu, jo pilotiem nolaišanās ceļā gaisa kuģi jāmanevrē vien dažu metru augstumā virs tās.

Šī noslogotā Karību salu lidosta pazīstama ar īso skrejceļu, kurš nav garāks par diviem kilometriem. Tādēļ vairumam komerciālo aviolaineru, piemēram, Boeing 747, šasijas piezemēšana jāveic jau pirmajos skrejceļa metros, burtiski teju skarot tūristu galvas pludmalē.

Tonkontinas lidosta, Hondurasa

Sekojot tuvošanās shēmām, īsi pirms nosēšanās Tonkontinas lidostā pilotiem jāveic dramatisks, stāvs pagrieziens pa kreisi 45 grādu leņķī. Skrejceļš novietots "bļodas" formas ielejā, un pirms nolaišanās procedūras uzsākšanas jāpārvar arī kalnainais reljefs lidostas apkārtnē.

Tonkontinā gan nevar nosēsties lielāki aviolaineri par Boeing 757, tādēļ Hondurasas valdība paziņojusi par plāniem novirzīt komerciālos reisus uz vietējo Sotokano Gaisa spēku bāzi.

Kai Tak lidosta, Hongkonga

Var tikai pabrīnities par pilotu meistarību, kuri debesu milzeņus ar vairākiem simtiem pasažieru uz borta reiz manevrējuši virs Hongkongas ielām, veicot īpaši sarežģīto nolaišanos Kai Tak lidostā.

Pēc 70 gadu pastāvēšanas, 1998. gadā to slēdza. Vienīgais lidostas skrejceļš atradās netālu no ostas teritorijas starp daudzām augstceltnēm un pakalniem. Piloti bieži saskārās arī ar stipru sānvēju, kas radīja papildus problēmas nosēšanās laikā.

Skiatosas lidosta, Grieķija

Ne visai lielo, nacionālā mēroga lidostu Skiatosas salā Grieķijā pārsvarā apkalpo regulāri čarterreisi. Tā būvēta septiņdesmitajos gados un pazīstama ar zemo nolaišanās trajektoriju, kas šķērso skrejceļa tuvumā esošās pludmales un infrastruktūras objektus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22030401sec.