Jānis Jenzis: latvieši ir baltas kafijas mīļotāji

Teju katram no mums rīta rituālu neatņemama sastāvdaļa ir kafijas baudīšana. Sarunā ar restorānu ekspertu un vadītāju ( "Kitchen", "Garage" ) Jāni Jenzi centāmies noskaidrot, cik lielu lomu kafija ieņem latviešu dzērienkartē un kādu kafiju izvēlas pats Jānis.

Jau pašā sākumā Jānis Jenzis konstatē faktu, ka tādu dzēriena baudīšanas kvalitāti, kādu ierasts redzēt Itālijā, Spānijā un Portugālē, pie mums nav viegli sasniegt. Perfektu šo rituālu veido tikai perfektu visu posmu kopums, kas ir ūdens un aparātu kvalitāte, kafijas šķirne, piena kvalitāte, bārmeņu kvalifikācija un daudz citas lietas. "Latvijas restorānos, arī pie mums, kafija pārsvarā paliek trešā klientu ekspektāciju sarakstā. Pie mums vispirms nāk baudīt labu vīnu un ēdienu, kas arī tiek komunicēts kā galvenā restorānu misija," stāsta Jānis.

Tomēr tas nenozīmē, ka tāpēc tai nepievērš uzmanību. Restorāni "Kitchen" un "Garage" izvēlējušies Emerald Baltic kafijas piegādātāju, kas tiek miksēta no dažādām šķirnēm. "Paralēli Emerald sadarbojamies arī ar Latvijas kafijas grauzdētavu "Andrito", kas ir roku darba ražotne, kurā katra Brazīlijas, Etiopijas, Kolumbijas un citu audzētājvalstu kafijas pupiņa tiek, tā teikt, "apmīļota" un lolota. Jau tagad vairākos pasākumos servējam šo kafiju un iesakām to arī saviem klientiem."

Par latviešiem runājot, mēs ļoti mīlam baltas kafijas – vienkārši ar pienu, Caffe Latte, Cappuccino, Machiatto un līdzīgas. Jānis apstiprina: "Arī pats dzeru tikai baltu ar cukuru, kā daudzi citi latvieši. Tāpēc arī iespējams tai kafijas kultūrai nav tik augstu prasību, jo īstie profesionāļi jau dzer un novērtē tikai stipru, melnu espresso. Taču to pie mums varam novērot vien pārsvarā tūristu dzērienu izvēlē, kas espresso pasūta pie brokastīm, pusdienām un vakariņām."

Līdz ar to secinām, ka arī rīts vairs nav klasiskais kafijas dzeršanas laiks. Sakarā ar mūsdienu neregulāro dienas ritmu, katram savā laikā ir mošanās un gulēt iešanas laiks. Lai gan novērots, ka daudzo eksotisko ceļojumu rezultātā mūsu tautieši kļuvuši gana kreatīvāki pasūtījumos kā kādreiz, kā arī arvien biežāk tonusa uzturēšanai cilvēki izvēlas labas zaļās tējas.

Vairāk informācijas par restorāniem www.restaurantkitchen.lv un www.garage.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens Tukumā Tukuma TIC
vienotības un patriotisma apliecinājums – mūsu iespēja kopā ar paceltiem Latvijas karogiem parādīt lepnumu par savu valsti un valodu! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasaris Madonā-Cesvainē Madonas TIC
Skolēnu iemīļotākās dienas gadā ir tās, kurās klase dodas izbraukumā. Gaidīsim pavasara piedzīvojumā maršrutā Madona – Cesvaine! | Skatīt vairāk
Pavadi Lieldienas Preiļu novadā! Preiļu novada TIC
Jau šajā svētdienā aicinām piedzīvot krāšņas Lieldienas Jasmuižā! | Skatīt vairāk
Aveņu SPA kūre - viesnīca Ezeri, Siguldā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām standarta numurā, brokastis, SPA atpūtas programma | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Riga Islande Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47686696sec.