Vulkāna izvirdums Gvatemalā kļūst par tūristu galamērķi

Spēcīgais vulkāna izvirdums Gvatemalā, kas kļuvis par iemeslu vairāk nekā 33 000 cilvēku evakuācijai no tā apkārtnes, piesaistījis arī ievērojamu skaitu tūristu, kas, nebaidoties no postošās kataklizmas, vēlas nonākt tai maksimāli tuvu.

"Sākās dunoņa, bet pēc tam kļuva ļoti tumšs, un no debesīm krita pelni," stāsta kāda vietējā iedzīvotāja, kura kopā ar 16 savas ģimenes locekļiem bija spiesta evakuēties.

Fuego vulkāna pakājē atrodas arī vairākas, tūristu vidū iecienītas atpūtas vietas. Lai gan pašreiz vēl nav skarts populārais ceļojumu galamērķis Antigva, cilvēki evakuēti no 17 vulkāna apkārtnē esošajiem ciematiem. 

Kamēr vietējie iedzīvotāji pamet savas dzīvesvietas un meklē patvērumu citur, izvirdums piesaistījis milzīgu tūristu skaitu, kas vēlas nonākt katastrofas epicentrā un nofotogrāfēt vulkānu.

"Pēc tam, kad uzzinājām par izvirdumu, nospriedām, ka vajag to nofotogrāfēt," atzīst kāda ceļotāja no ASV.

Lielākajā reģiona daļā izsludināts oranžās trauksmes līmenis, kas ir otrais augstākais, taču uz dienvidiem un dienvidaustrumiem no vulkāna, kur vulkānisko pelnu dēļ valda gandrīz pilnīga tumsa, saņemta pirmā līmeņa - sarkanā trauksme. Liela daļa cilvēku saskārušies ar respiratorām un redzes problēmām. Par laimi, drošā attālumā uzslietas 10 patvertnes, kur iespējams saņemt medicīnisko palīdzību un dzeramo ūdeni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36259699sec.