Piedzīvo Zinātnieku nakti Vidzemes Augstskolā

28. septembrī no pulksten 18:00 līdz 22:00 Vidzemes Augstskolā notiks „Zinātnieku nakts” pasākumi, kuru 2012. gada vadmotīvs ir „Stāsts par enerģiju”.

Dalībniekiem būs iespēja „Zinātnes kafejnīcā” sarunāties ar asociēto profesori Viju Daukšti, lektoru Ilgvaru Ābolu un vairākiem citiem Vidzemes Augstskolas (ViA) zinātniekiem par enerģijas transformācijām un atkarību. Tiks skatīts, kā cilvēki iepazina jaunus enerģijas veidus un kā tie ietekmēja sabiedrības attīstību, kā arī modelēta situācija – kas notiek Latvijā, ja uz ilgāku laiku pazūd elektrība?

Paralēli „Zinātnes kafejnīcai” Valmieras integrētajā bibliotēkā daktere Dace Harasimjuka vadīs lekciju un diskusiju „Enerģija-miesas, gara un dvēseles veselībai”.

28. septembrī bibliotēkā tiks atklāta arī šai tēmai veltīta grāmatu izstāde, kura būs skatāma līdz 5. oktobrim.

Radošajā darbnīcā „Dzīvā enerģija tehnoloģiju laikmetā” profesores Sarmas Cakulas un lektores Maijas Sedlenieces vadībā notiks lekcija, seminārs un zinātniski eksperimenti, skatot cilvēku personības tipus, kas nosaka informācijas uztveri, interpretāciju un komunikāciju, un cilvēka iespējas vadīt un izmantot dabisko enerģiju tehnoloģiju laikmetā.

Azartiskākie Zinātnieku nakts apmeklētāji aicināti piedalīties divos konkursos. ViA Tūrisma un viesmīlības vadības fakultātes mācībspēki izstrādājuši konkursu „Tūrisms un enerģija”, kas ietvers tādas tēmas kā enerģijas loma tūrisma nozarē, zaļā enerģija tūrismā, industriālie un ar enerģiju saistītie tūrisma produkti. Izglītojošu konkursu par enerģiju ar galda spēles un datorspēles elementiem sagatavojušas arī Sociālo zinātņu fakultātes docentes Dace Jansone un Vineta Silkāne.

Šogad bērnu bibliotēkā norisināsies vairākas sākumskolas vecuma bērniem piemērotas aktivitātes – konkurss „Vai enerģija eksistē?”, radoša darbnīca „Vai ēdiens ir enerģija?”, izstāde „Enerģija – kā to iegūt?”.

Īpašu piedzīvojumu varētu sagādāt diskusija „Enerģijas avots – mūsu mājdzīvnieki”, kuru vadīs kinoloģe Ingūna Tihomirova, piedaloties arī nodarbības galvenajam varonim, cilvēka labākajam draugam – sunim.

Dalība „Zinātnieku nakts” aktivitātes ir bezmaksas. Pasākumā ir aicināts piedalīties ikviens, kuru interesē enerģijas jautājumi. Ņemot vērā, ka dalībnieku skaits nodarbībās ir ierobežots, ieteicama iepriekšēja pieteikšanās ViA mājas lapā http://www.va.lv/lv/zinatnieku-nakts-2012. Šajā lapā skatāma arī detalizēta ViA „Zinātnieku nakts” programma.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem, lai saistošā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un to lomu ikdienā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.va.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 10.05.2024 Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52688718sec.