Autors: Justīne Veinberga
Avots: BalticTravelnews.com
Turpinot rudens noskaņu radošo kokteiļu ieteikumus no Latvijas bāriem un restorāniem, piedāvājam, kā saka paši īpašnieki, "mazā restorāniņa" Umami karstos kokteiļus. Restorāna īpašnieks ir omulīgais pavārs Elmārs Tannis, kura vārds Rīgā primāri saistās ar restorānu Čarlstons. Bet Umami atrodams Ģertrūdes ielas posmā starp Brīvības un Barona ielu. Arī tur viesiem rudenīgajās, vēsajās dienās prasīties prasās pēc sildoša garšīga dzēriena.
• Medainais ābols - 200 ml ābolu sulas, tējkarote medus un kanēļa standziņa. Ābolu sulu uzkarsē un pievieno sastāvdaļas. Ja vēlas alkoholisko variantu - var pievienot rumu.
Reklāma
• Pikantā dzērvene - 20 gr ingvera saknes, nomizo un sagriež šķēlītēs, 150 ml piparmētru tējas, 50 ml dzērveņu sīrupa, tējkarote medus un 2 tējkarotes aveņu ievārījuma. Glāzē saliek dotās sastāvdaļas un papildina ar svaigām citrusa augļu šķēlītēm un piparmētru lapām.
• Karstais apelsīns - 150 ml svaigas apelsīnu sulas, 50 ml dzērveņu sīrupa, nedaudz aveņu ievārījuma un kanēļa standziņa. Sulu uzkarsē un pievieno visas sastāvdaļas, labi samaisa un pasniedz.
Vairāk informācijas par Umami dzērienkarti un ēdienkarti interneta vietnē www.umami.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.