Četri veidi, kā uzglabāt ceļojumu fotogrāfijas

Analogo fotokameru laikmets jau uzskatāms par senu pagātni, turklāt garām ir arī tās dienas, kad pārpildīta datora cietā diska gadījumā vienīgais veids, kā glabāt iemūžinātos mirkļus, bija ierakstīt tos kompaktdiskā vai, labākajā gadījumā, USB zibatmiņā.

Pēdējos gados datu nesēju klāsts palielinājies tik strauji, ka ir grūti izvēlēties, kur īsti bildes saglabāt – pieejamas atmiņas kartes, DVD, ārējie cietie diski, Google Drive mākonis un albumi sociālajās vietnēs.

Kurš no šiem datu nesējiem vai tīkliem attēlu glabāšanai vislabāk atbilst jūsu vajadzībām?

Ārējie cietie diski

Ārējie cietie diski kļuvuši daudz pieejamāki cenu ziņā, taču tai pat laikā – ievērojami ietilpīgāki. Šāds cietais disks ar viena terabaita (TB) ietilpību pieejams pat par aptuveni 50 latiem, taču atsevišķu modeļu vien ar dažiem gigabaitiem cena var sasniegt pat vairākus simtus latu. Dažas kompānijas, piemēram, Western Digital piedāvā pat ierīces ar 16 TB ietilpību, ļaujot saglabāt neiedomājamu datu daudzumu. iPhone lietotājiem var noderēt Apple Time Capsule ierīce, kas ļauj ērti atjaunot datu dublikātu arī no Mac datora. Ārējie cietie diski viennozīmīgi izceļas ar augstu datu ietilpību, taču tie reizēm var būt neparocīgi ceļotājiem.

Zibatmiņas

Ja vēl pirms dažiem gadiem zibatmiņas ar ietilpību līdz dažiem gigabaitiem neļāva saglabāt pietiekami lielu apjomu foto un video datu, tad šobrīd tirgū pieejamie modeļi ar 16 līdz pat 256 GB ietilpību ir vieni no parocīgākajiem datu nesējiem – it īpaši tad, ja pastāvīgi nākas atrasties ceļā. Runājot par zibatmiņām, pēdējā laikā kļuvuši populāri nelielas ietilpības dabai draudzīgi datu nesēji, kas uzņēmējiem ļauj aizvietot dažādas brošūras un citus uzskates materiālus, kurus līdz šim pazinām tikai drukātā veidā.

Datu glabāšana mākonī

Datu saglabāšana mākonī ļauj nodrošināties pret gadījumiem, kad ierīces pieviļ vai gluži vienkārši tiek nozagtas. Turklāt šī metode ļauj papildināt jūsu foto kolekciju no jebkura punkta uz pasaules kartes, kur vien pieejams interneta pieslēgums.

Viens no populārākajiem šāda veida servisiem Google Drive ļauj lietotājiem bez maksas saglabāt 5 GB datu, kas vairumā gadījumu ir pietiekoši, taču, šķiroties no vien 2.49 ASV dolāriem mēnesī, virtuālās glabātuves ietilpība sasniedz divus terabaitus.

Jāatzīst, ka fotoattēlus glabāt tiešsaistē ir pat drošāk, nekā dažādās ierīcēs – augšupielādētie faili tiek šifrēti vairumā šādu vietņu, un nevar gadīties, ka kāds tiem varētu nejauši uzdurties.

Sociālās vietnes

Attēlu saglabāšana sociālajās vietnēs ir vēl viens paņēmiens, kas ļauj tiešsaistē publicēt fotogrāfijas no jebkuras pasaules malas. Turklāt sastopamas arvien jaunas vietnes, kas piedāvā ne tikai jau ierasto "patīk/nepatīk" funkciju un komentāru pievienošanu pie attēliem, bet arī ļauj tos sakārtot hronoloģiskā secībā un ģeogrāfiski saistīt ar tapšanas vietu.

Daudzi ceļotāji izvēlas uzņemtos fotoattēlus acumirklī augšupielādēt, piemēram, savā Facebook, Instagram vai Pinterest profilā, vienlaicīgi iepazīstinot draugus ar brīvdienu piedzīvojumiem.

Tai pat laikā, piemēram, Interneta vietne HipGeo piedāvā izveidot fotoattēlu karti, ļaujot pēcāk uzzināt, kur īsti tapusi katra no bildēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 06.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31156182sec.