Carnikavā tuvojas jaunā Novadpētniecības centra atklāšana

Carnikavas novadā ir noslēgusies jaunā Novadpētniecības centra būvniecība. Par Novadpētniecības muzeja jauno ēku stāsta Carnikavas TIC tūrisma speciāliste Venta Alena.

Nedaudz vēstures

17. gadsimtā Carnikavā, Gaujas lejtecē, bijusi vienīgā pārceltuve, kas īpaši svarīga starptautiskajam ceļam Rīga – Pērnava. Tās tuvumā 1851. gadā tika uzcelta māja "Cēlāji", kura rūpējās par tiem, kas gribēja tikt otrpus Gaujai. Diemžēl 1966. gadā tika aizvesta uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju. Varbūt kādu dienu Carnikava tās vēlēsies atpakaļ, bet tagad atjaunota mājas kopija, kas darbosies kā Novadpētniecības centrs.

Jaunās ēkas atklāšana – jau nākamnedēļ

Venta Alena: "Projekts ļāvis mūsu novada iedzīvotājiem iegūt labiekārtotu teritoriju Gaujas krastā, kur būs iespējams ne tikai iepazīties ar novada un zvejniecības tradīcijām, bet arī atpūsties Gaujas gleznainajos krastos. Atpūtnieku vajadzībām ir izveidots stāvlaukums, bērnu rotaļu laukums, atpūtas vieta ar soliem, galdiem un ugunskura vietu, kā arī laivu pontons, pie kura ir iespējams ērti piestāt un izkāpt krastā."

Lai arī muzeja ēka ir pabeigta un teritorija labiekārtota, līdz Novadpētniecības centra atklāšanai tas jāpagūst aprīkot ar mēbelēm, kā arī līdz galam jānokomplekē tā ekspozīcija. Muzejs iecerēts kā vieta, kas aktīvi darbojas un visiem interesentiem atgādina par unikālajām novada vērtībām un tradīcijām. Plānots, ka muzejā darbosies etnogrāfiskais ansamblis, turpat blakus atradīsies zivju kūpinātava, smēde, kā arī zivju restorāns, kur nobaudīt Gaujā un Baltijas jūrā atrodamos labumus.

"2012. gadā uzceltais centrs ir vieta, kur satikties pagātnei ar tagadni, un ceram, ka ietekmēt arī nākotni. Tāpēc Carnikavas novada pašvaldības vārdā aicinu uz Novadpētniecības centra atklāšanu jau 19. oktobrī, pulksten 17.00, Gaujas krastā, Jomas ielā 7, Carnikavā," ielūdz Venta Alena.

Vairāk informācijas atradīsiet interneta vietnē www.carnikava.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48365521sec.