Varētu ierobežot apmeklētāju skaitu Siksta kapelā Vatikānā

Vatikāns ir brīdinājis, ka varētu ierobežot apmeklētāju skaitu Siksta kapelā, lai pasargātu kapelu no postījumiem.

Šogad Siksta kapela svin 500 gadu jubileju. Karstajā sezonā kapelu apmeklē 20 000 tūristu dienā, kas kā viens vēlas redzēt Mikelandželo slavenās griestu freskas.

Kritiķi sūdzas, ka liels apmeklētāju skaits varētu ne tikai radīt postījumus reliģiskajai atmosfērai, bet arī izraisīt neatgriežamus mākslas darbu postījumus.

Šā gada oktobrī Itālijas literatūras kritiķis Pietro Citati uzrakstījis atklātu vēstuli Itālijas galvenajam laikrakstam, rakstot, ka tūristi atgādina "piedzērušos pūli", jo viņi neviļus ar savu elpu, svīšanu, putekļiem uz apaviem un ķermeņa radīto karstumu riskē sabojāt freskas.

Pēc viņa vārdiem, atmosfēru veido viss pārējais, izņemot mākslas darbu vērošana, jo tūristi ignorē Vatikāna lūgumu ievērot klusumu, būt savaldīgiem un nefotografēt.

Vatikāna laikrakstam muzeja direktors Antonio Paolucci sacīja, ka cilvēku radītais putekļu ievazāšanas, ķermeņa mitruma un svīšanas radītais oglekļa dioksīda spiediens var radīt apmeklētājiem neērtības un galu galā bojājumus gleznām.

Ja uz šo problēmu adekvāti nereaģēs un tūristu skaits aizvien turpinās pieaugt, tad tiks ierobežots apmeklētāju skaits Siksta kapelā, ieviešot īpašas, tūristiem domātas cepurītes.

1994. gadā, pēc 14 gadu restaurācijas, Sista kapelā tika uzstādīta mitruma regulatora sistēma, gaisa kondicionēšana, filtri un mikro klimata kontrole.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8673749sec.