Tūristi masveidā dodas uz apokalipses ballītēm Centrālamerikā

Ceļotāji no visas pasaules jau sākuši pulcēties vairāku vēsturisku tūrisma objektu tuvumā Centrālamerikā, kur drīz vien noritēs svinības par godu maiju kalendārā noslēgumam 2012. gada 21. decembrī.

Daudziem ļaudīm Centrālamerikas reģionā 21. decembris kļūs par zīmīgu svinību datumu, un nav noslēpums, ka šo datumu vietējie uzņēmēji saista ar ievērojamas peļņas iespējām.

Sagaidāms, ka miljoniem tūristu ieradīsies šajā reģionā, lai piedalītos apokalipses sagaidīšanā, vērojot uguņošanas šovus, koncertus un citas izrādes, kuras norisināsies vairāk kā 10 vēsturiskos galamērķos.

Iespējamā pasaules gala diena tiks atzīmēta Meksikā, Belizā, Gvatemalā, Salvadorā un Hondurasā, turklāt divu valstu vadītāji – Gvatemalas prezidents Oto Perezs un Hondurasas valsts galva Porfirio Lobo – apstiprinājuši, ka personīgi piedalīsies svinībās attiecīgajās valstīs.

Kamēr daudzi gatavojas maiju kalendāra noslēgumam, citi baidās no zīmīgā datuma izraisītās panikas, ko varētu piedzīvot pasaule.

Taču vietējie eksperti uz sensacionālo maiju kalendāra interpretāciju raugās visai skeptiski.

"Laika jēdziens senajā maiju kultūrā ir saistīts ar cikliskumu, un tas nekad nav ticis fokusēts uz pasaules gala iespējamību," atzīst meksikāņu arheologs Hosē Romero.

Šobrīd gan pārliecība, ka pasaule 21. decembrī piedzīvos bojāeju, ir izplatīta teju katrā pasaules nostūrī. Tā, piemēram, Tomskā (Krievija) kāds uzņēmums piedāvā pat "apokalipses izdzīvošanas komplektu" jeb "aptieciņu" pasaules gala sagaidīšanai, kurā ietilpst pārtika un pudele degvīna vai tekilas, bet Pireneju kalnos Francijas dienvidos varas iestādes slēgušas pieeju kādai virsotnei, lai izvairītos no milzu pūļa drūzmēšanās, kas šeit vēlējās meklēt patvērumu iespējami liktenīgajā datumā.

Vietējās organizācijas Meksikā, kritizējot zīmīgā datuma komercializāciju, sasaukušas apspriedi, rosinot sabiedrību koncentrēties uz jaunā laikmeta kulturālo nozīmību tā vietā, lai izplatītu tenkas par apokalipses iespējamību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14020991sec.