4 galamērķi, kurp doties romantikas meklējumos

Ar katru gadu aizvien vairāk uzmanības tiek pievērsts nepārtrauktajam pasaules plūdumam. Tiek gāztas valsts iekārtas, pārvilktas robežas un pat radītas jaunas zemes.

Lai gan cīnītāji pastāvīgi cenšas pārveidot pasauli, mīlētāji, šķiet, "iesprūduši" 19. gadsimtā. Uz jautājumu, kuras ir pasaules romantiskākās pilsētas, lielākoties tiek saņemta acumirklīga atbilde: "Parīze... Venēcija... Ņujorka...".

Taču kur īsti slēpjas romantika? Vai to patiešām sniedz piesmacis gaiss ātrās ēdināšanas restorānos, brūkoša infrastruktūra un urīna smaka? Izrādās, ka pat 21. gadsimtā pasaule romantiķiem spēj sniegt arī ko vairāk.

Viktorija, Seišelu salas

Seišelu galvaspilsēta ir ideāls galamērķis mīlniekiem, kuri vēlas nodoties laiskai atpūtai pludmalē, vienlaikus izvairoties no piedzērušos tūristu un spalgi kliedzošu bērnu klātbūtnes, ar ko bieži nākas saskarties, piemēram, pārpildītos Taizemes kūrortos, Bahamu salās un citur.

Viktorijas pludmales piedāvā atrašanos teju pilnīgā nošķirtībā no citiem ļaudīm, turklāt bijušās britu kolonijas arhitektūra ik uz soļa atgādina par senās impērijas varenību. Nonākot šajā pilsētā, šķiet, ka Lielbritānija būtu "novietota" daudz patīkamāku klimatisko apstākļu joslā – teju ik dienas Viktorijā gaisa temperatūra sasniedz ap 27 grādiem pēc Celsija.

Neskartās pludmales, aizvēsturiskais skaistums Maja ielejā (Vallée de Mai), kas bieži tiek dēvēta par "īsto Ēdenes dārzu", un "moutya" deju erotika padara šo par sapņu galamērķi romantiķiem.

Buenosairesa, Argentīna

Vietējo argentīniešu, vācu, itāļu un spāņu imigrantu paaudžu asimilācijas dēļ Buenosairesa uzskatāma par ugunīgu eiropiešu un dienvidamerikāņu kultūru galvaspilsētu. Taču, salīdzinot ar visai kliedzošo ziemeļu kaimiņu – brazīliešu – temperamentu, argentīniešu krāšņums tomēr ir nedaudz piezemētāks.

Neskatoties uz to, viņu kaislības ir pietiekami uzkrītošas, un Buenosairesas viesi visai bieži neviļus iemanto attiecīgo temperamentu.

Tango juteklība, draiskulīgu jauniešu pārpildīti mauriņi Tres de Febrero parkā, kā arī nerimstošais kaislību un spēka apvienojums futbolā vienkārši neļauj apdzēst Buenosairesas karsto liesmu.

Amsterdama, Nīderlande

Venēcijas kanāli, Parīzes māksla un Gomoras likumi – Amsterdama neatkārtojamā veidā apvieno šo visu. 

Var sacīt, ka Amsterdama "profesionāļiem" ir tas pats, kas Lasvegasa un Bangkoka "amatieriem" – tā ir grēcīgās pasaules "pieaugušo" galvaspilsēta, kur kāroto atradīs teju ikviens materiālu un miesīgu izklaižu meklētājs. 

Taču, bez tīkami satraukto sieviešu pavīdēšanas durvju priekšā sarkano lukturu rajonā, Nīderlandes lielākā pilsēta spēj piedāvāt arī neaizmirstamas brīvdienas pāriem, kas dzenas pēc romantikas, piemēram, sniedzot neaizmirstamus mirkļus zem tā dēvētā Tievā tilta jeb "Magere Brug".

Havana, Kuba

Kubas "laika mašīnas" faktors ir lieliski piemērots ceļotājiem – romantiķiem. Valstī un tās galvaspilsētā, kuru vēl joprojām nav skārusi 21. gadsimtam raksturīgā attīstība un komerciālisms, šķiet, valda 1959. gads.

Izrietošās riska un senatnes sajūtas Havanas viesiem burtiski neļauj izvairīties no romantikas. Turklāt teju ikviens Havanas iedzīvotājs uzskatāms par mākslinieku, un, neskatoties uz pilsētas neuzspīlēto seksualitāti, nodošanās dejām dzīvās mūzikas pavadījumā šeit ir neizbēgama. 

Havanu raksturo ne tikai plaši aprunātā "bāru un cigāru" atmosfēra, bet arī, piemēram, nesamaitāto pludmaļu jaunavība, kā arī bailes un bijību iedvesošais "Plaza de la Revolución" hotelis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 06.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15030718sec.