Čehijā plāno pieņemt likumu, lai mazinātu alus patēriņu

Čehijas veselības ministrs paziņojis par apņemšanos palīdzēt valsts iedzīvotājiem atteikties no alkohola lietošanas līdzšinējos daudzumos, vienlaikus nenoliedzot, ka tas var izrādīties visai grūts uzdevums. 

Problēma, domājams, slēpjas faktā, ka alkoholisko dzērienu lietošana čehu kultūrā iesakņojusies tik dziļi, ka šāds dzīvesveids kļuvis teju par nacionālās psihes stūrakmeni.

Valstī, kas labi pazīstama kā Pilzenes alus dzimtene, viens iedzīvotājs ik gadu izdzer vidēji 140 litrus apiņu dzēriena – tas ir lielākais alus patēriņa rādītājs pasaulē. Salīdzinājumam – Latvijas iedzīvotājs vidēji gadā izdzer aptuveni divreiz mazāk alus.

Kā ziņo Wall Street Journal, lai pārliecinātu cilvēkus samazināt alkohola patēriņu, Čehijas veselības ministrs Leošs Gegers nācis klajā ar visai radikālu ideju. Viņš vēlas ar likumu noteikt, ka bāros, klubos, kafejnīcās un citās sabiedriskajās iestādēs obligāti jāpārdod vismaz viens bezalkoholisks dzēriens, kas būtu lētāks par alu.

Diemžēl šāds solis ne visai iepriecinājis čehus. Kāda Prāgas bāra menedžere atzinusi, ka Gegera ierosinājums viņu esot nokaitinājis. Sieviete piebildusi, ka valdībai tā vietā būtu jārisina citas, svarīgākas problēmas, piemēram, nodarbinātības jautājums.

Ministrs savu nostāju mainīt gadsimtiem senas tradīcijas pamato galvenokārt ar bažām par neveselīgu dzīvesveidu bērnu un pusaudžu vidū.

"Būtu lieliski, ja izdotos no dzeršanas un smēķēšanas atturēt bērnus," viņš atzinis. "Tas ir galvenais mērķis."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 06.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas garumā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55551386sec.