Autors: Līva Kadiķe
Avots: Bibliotēka No1
2013. gada 10. aprīlī, viens no Rīgas mūsdienīgākajiem un iecienītākajiem restorāniem "BIBLIOTĒKA No1 Restorāns" sāka piedāvāt šefpavāra Māra Jansona radīto jauno pavasara ēdienkarti.
Restorāna viesiem būs iespēja baudīt Latvijā audzētu stores fileju, tunzivi, jēra gaļu, sparģeļu kapučino krēmzupu, jūras ķemmītes, pavasara kukurūzas cāli, pīli un citus gardēža ēdienkartes cienīgus ēdienus. Ievērojot mūsdienu Latvijas virtuves labākās tradīcijas, restorāns turpinās piedāvāt arī ēdienkartes klasiku – Māra Jansona radīto kazas sieru ar vīna bazilika sorbetu un viegli marinētas Baltijas reņģes. "BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns" šefpavārs Māris Jansons, komentējot jauno pavasara ēdienkarti, saka: "Lai arī laikapstākļi aiz loga mūs nelutina, tomēr daba nemanot mostas, un līdz ar to arī mēs, šefpavāri, tam sekojam līdzi. Šobrīd no smagā ziemas perioda pārejam uz vieglākām kombinācijām – no saknēm uz jaunajiem dzinumiem, zaļumiem, svaigajiem dārzeņiem."
Reklāma

Tā kā šefpavārs Māris Jansons ir viens no pazīstamākajiem mūsdienu Latvijas virtuves ekspertiem un popularizētājiem, "BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns" ir arī aktīvs dalībnieks "Live Rīga" organizētajos projektos, tādos kā "Rīgas restorānu nedēļa" (no 22. līdz 28.aprīlim), "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga", katru sezonu ēdienkartē iekļaujot kādu īpašu vietējo produktu. Savukārt TV3 ekrānos bija iespēja vērot raidījumu "Mūsdienu Latvijas garša" ar Māri Jansonu garšas eksperta lomā.
"BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns" ir stāsts par pilsētas skaistāko parku, nebeidzamām iespējām garšu pasaulē un aizraujošu ceļojumu Itālijas vīna laukos. No vienas puses, te valda zināma klasika, bet no otras-‐ nebeidzama fantāzija, garšas un jaunu izjūtu meklējumi, kas ļauj klientiem pārvērst katras pusdienas vai vakariņas neaizmirstamā ceļojumā.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransbiblioteka.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.