Rīgas Cirkā atzīmēs Pasaules cirka dienu

Šo sestdien, 2013. gada 20. aprīlī pulksten 16:00, Rīgas Cirkā būs skatāma īpaša cirka izrāde, kas veltīta ceturtajai Pasaules cirka dienai. Šīs izrādes ietvaros cirka manēžā ar saviem priekšnesumiem uzstāsies gan Rīgas Cirka studijas "Cirka zvaigžņu fabrika" talantīgie audzēkņi, gan Bērnu un jaunatnes centra "Laimīte" dejotāji, kā arī Latvijas profesionālie cirka mākslinieki un programmas "Planēta CIRKS" viesmākslinieki: Eva Juliya Cgristiie ar maģijas un ilūzijas šovu, mākslinieki ar plēsīgiem un bīstamiem putniem, jātnieks uz zirga, akrobāti un klauns Mr.Pilosyan.

"Pasaules cirka diena visā pasaulē tiek svinēta jau ceturto gadu pēc kārtas. Šo svētku iniciators ir Eiropas Cirka Asociācija, kas apvieno cirkus, cirka studijas un individuālos māksliniekus visā pasaulē un motivē rīkot dažādus ar cirka mākslu saistītus pasākumus. Cirks, tā ir kultūra miljoniem, un ar šādiem svētkiem vēlamies, lai cirka māksla skatītājiem kļūst tuvāka," informē Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Pēc izrādes ikvienam skatītājam- lielam vai mazam- būs iespēja manēžā pašam izmēģināt savus spēkus cirka mākslā, izmantojot dažādu cirka atribūtiku. Cirka elementus palīdzēs apgūt gan cirka studijas audzēkņi, gan profesionālie cirka mākslinieki.

Pasaules cirka dienas izrāde Rīgas Cirkā skatāma 20. aprīlī pulksten 16:00. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Par "Rīgas Cirku":

"Rīgas Cirks" ir uzbūvēts 1888. gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas novators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu "Rīgas Cirks" ir atzīts par "Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli". 2003. gada 11. novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".

Vairāk informācijas interneta vietnē www.cirks.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77672791sec.