Notiks starptautiskais Jūrkalnes mākslas plenērs

Šogad jau tradicionāli jūlija mēneša pirmajās desmit dienās Jūrkalnē notiek starptautisks mākslas plenērs, kas šoreiz tiek veltīts suitu tematikai. Plenērs noslēgsies 10. jūlijā, kad tiks atklātas izstādes Jūrkalnes krodziņos, kā arī vides objekts Gudeniekos.

Jūrkalnes plenērs aizsākās 2010. gadā, kad mūziķis un mākslinieks Igo ar Jūrkalnes pašvaldības atbalstu organizēja pirmo mākslas plenēru. Šogad tā īstenošanā ir iesaistījušās arī Ventspils, Kuldīgas un Alsungas novadu pašvaldības, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Šī gada Jūrkalnes plenērā piedalās Didzis Grodzs, Ingrīda Pičukāne, Ieva Caruka, Ieva Sara Breikša, Velga Jansone, Ilze Dūdiņa, Ivars Miķelsons, Valentino Dilginas, Dovile Kvekšaite un Saule Zelnite.

Mākslinieki tika iepazīstināti ar vēsturisko Suitu novadu – Jūrkalnes, Alsungas un Gudenieku vēsturi, kultūru, tradīcijām un skaistākajām ainavām. Suitu kultūra, tāpat kā Jūrkalnes daba, ir spēcīgi ietekmējusi plenēra dalībnieku radītos darbus.

Plenēra ietvaros 5. jūlijā Jūrkalnes Ugunspļavā notika arī bērnu plenērs, kur jaunieši no Ventspils, Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novada piedalījās mākslinieku vadītās radošajās darbnīcās, apgūstot grafikas, tēlniecības, stikla mākslas, metālapstrādes un tekstila pamatus.

10. jūlijā tiks atklātas plenēra darbu izstādes Jūrkalnes krogos – pulksten 12.00 krodziņā "Rīva", pulksten 13.00 "Pilsberģu krogā" un pulksten 14.00 "Zaķu krogā". Savukārt pulksten 15.30 Gudenieku pagasta mājās "Kalniņi" pie ceļu Gudenieku - Ēdoles, Alsungas – Ķikuri krustojuma tiks prezentēts jauns vides objekts – plenēra laikā radītā Suitu tikšanās vieta.  Plenēra atklāšanas noslēgums iecerēts pulksten 18.00 viesu namā "Imantas" Jūrkalnes pagastā Labragā.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62293291sec.