7 gleznaini pilsētu skvēri, kas spēj pārsteigt ceļotājus

Pilsētu skvēri cauri vēstures līkločiem tikuši izmantoti dažādiem nolūkiem: gan kā ļaužu tikšanās vietas un tirgus laukumi, gan kā sporta spēļu arēnas un pat publisku nāvessodu izpildes vietas. Lai gan šādu laukumu pielietojums gadsimtu gaitā ir mainījies, lielā daļā pasaules pilsētu tie kļuvuši par nozīmīgiem tūrisma objektiem.

Kaut arī ne visi laukumi izmēros spēj sacensties ar Pekinas Tjaņaņmeņu vai krāšņuma ziņā – ar Ņujorkas Taimskvēru, teju vienmēr tie slēpj kādu aizraujošu vēsturisku stāstu un lielisku kompozīciju ceļojuma foto tapšanai.

1. Piazza Navona, Roma, Itālija

Romas pilsētas laukums Piazza Navona atrodas vietā, kur, sākot no 1. gadsimta, senie romieši pulcējās, lai vērotu slavenās romiešu spēles. 17. gadsimtā laukuma vizuālais tēls ievērojami mainījās – kopš tā laika šeit dominē baroka arhitektūra, kuru lieliski demonstrē Četru upju strūklaka.

2. Katalonijas laukums, Barselona, Spānija

Kā runā ļaudis, Katalonijas laukums iezīmē vietu, kur vecā Barselona tiekas ar jauno pilsētu. Mūsdienās tas kļuvis par populāru publisko skvēru, kur ik uz soļa manāmi baloži, bet visapkārt atrodami teātri, kafejnīcas un viesnīcas. Zem laukuma plešas Barselonas lielākā transporta sistēma – metro tuneļi.

3. Vecpilsētas skvērs, Prāga, Čehija

Netālu no Venceslas laukuma Čehijas galvaspilsētā atrodams Vecpilsētas skvērs. To ieskauj Tīna baznīca un Svētā Nikolaja baznīca, kas ir autentiski, neskarti gotiskās un baroka arhitektūras pieminekļi. Vecpilsētas skvērs pazīstams arī ar 27 krustiem, kas atveidoti bruģī, lai godinātu Baltā kalna kaujā bojāgājušos 1620. gadā, kuras rezultātā tika sakauti Bohēmijas protestanti.

4. Marijas laukums, Minhene, Vācija

Jau kopš 10. gadsimta Marijas laukums bijis centrālais publiskais skvērs Minhenē. Senāk šeit bijusi ne vien ļaužu pulcēšanās vieta, bet arī tirgus laukums un viduslaiku turnīru norises vieta. Mūsdienās ceļotāji Marijas laukumā ierodas, lai nofotogrāfētos pie mehānisko figūru parādes "Glockenspiel" Jaunā rātsnama ēkā, kas ir viens no populārākajiem apskates objektiem Minhenē.

5. Plaza Mayor, Lima, Peru

Plaza Mayor atrodas Limas vēsturiskā centra sirdī. Reiz tas tika izmantots kā vēršu cīņu arēna, kā arī karātavu laukums, tomēr mūsdienās tas pielīdzināms pat nelielam parkam. Valdības pils, Limas katedrāle un citas ievērojamas ēkas slejas visapkārt gleznaini iekārtotajam skvēram.

6. Jamaa el Fna, Marrākeša, Maroka

Marrākešas senais publiskais skvērs un tirgus laukums pat nakts laikā pārsteidz ar tradicionālo ēdienu aromātu un cilvēku pūļiem. Lieliskas maltītes, dejotāji, čūsku dīdītāji un zāļu tirgotāji – ikkatra diennakts stunda Jamaa el Fna laukuma apmeklētājus lutina ar vienreizēju tradicionālās kultūras dārgumu buķeti.

7. Lielais laukums, Brisele, Beļģija

Raibi ziedu paklāji, kas veido krāšņus ornamentus, reizi divos gados augustā rotā Briseles Lielo laukumu. Tas mūsdienās kļuvis par vienu no populārākajiem apskates objektiem pilsētā. Skvēra dienvidu pusi rotā majestātiskais Briseles rātsnams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52643585sec.