Foto: BalticTravelnews.com/Biznesa augstskola Turība
Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Vakar, 2013. gada 11. septembrī, Biznesa augstskolas Turība teritorijā Uzbekistānas Pārtikas tehnoloģijas koledžas studenti un pasniedzēji gatavoja uzbeku tradicionālo ēdienu - plovu.
Topošajiem speciālistiem, mācībspēkiem un citiem interesentiem tika demonstrēts Uzbekistānas nacionālā un iedzīvotāju vidū iecienītākā ēdiena tapšanas process. Jau no pulksten 11.00 ikviens varēja vērot plova tapšanas procesu, bet jau pulksten 14.00 interesenti tika aicināti nogaršot pagatavoto plovu. Jāatzīst, ka plova notiesāšanai, kas tika gatavots milzīgā, ar malku kurināmā katlā, bija vajadzīgas vien dažas minūtes.
Reklāma
Arī Travelnews.lv redakcija gan vēroja plova gatavošanas procesu, gan nogaršoja uzbeku tradicionālo ēdienu - tā baudīšana bija kā mazs ceļojums, kas aizveda nedaudz citā garšu pasaulē, jo plovs manāmi atšķīrās no latviešiem ierastā. Pēc lielā katla ar plovu iztukšošanas, varēja nobaudīt arī uzbeku sarūpēto sulīgo meloni.


Nacionālais uzbeku ēdiens parasti tiek gatavots vairākas stundas un tā
sastāvdaļas ir jēra gaļa, sīpoli, ķiploki, augu eļla, Uzbekistānā plaši
audzētie dzeltenie burkāni, pipari, sāls, rīsi, garšviela zira (pasaulē
šo garšvielu pazīst kā kuminu) un koriandra sēklas.


Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.